mynewspapers.net

Stilar i bordsben

Stilar i bordsben


Tabellformat benet har avkunnats genom århundraden. De första tabellen ben var enkla plankor. Under den viktorianska stilmöbler beslutsfattare framkallas ristningar och svarvspån. I modern tid, människor skapade avsmalnande och piedestal ben för mer moderna tillämpningar.

Piedestal

En av mest populära av benet tabellformat är den enda piedestalen. Detta enda ben är vanligtvis 4 till 6 inches kvadrat och ihåliga. Denna typ av ben används främst till matsalen tabeller eller var som helst det finns begränsat utrymme. Bordsskivan är oftast cirkulär. Den enda piedestal stilen kan också vara rund som en mycket stor pluggen. För att stabilisera benet, bifoga beslutsfattare snidade trä parentes eller snygga fötter till botten.

Queen Anne

Queen Anne ben visas på dyrare tabeller. särskilt har de "bevingade corner" stilen blivit standard. Den bevingada hörnet stilen framstår för formen snidade boll på toppen. Som benet ned mot golvet, den fint buktar inåt och blir tunnare. Längst ner benet sluttar utåt igen med en snidad fot, ofta ser ut som en katt fot med klor.

Vände

Svarvade ben är mycket starka. De visas på mycket robust, tunga möbler och tabeller. Svarvade ben klipps oftast från 4-av-4 timmer eller ännu större lövträ dubbar. Woodworker placerar reglarna på en stor svarv och förvandlar dem. Med hjälp av speciella stämjärn, skär han benen in runda mönster av någon design. De kan ha på varandra följande cirklar staplade ovanpå varandra eller släta runda utrymmen intermittent med runda bollar. De kan även ha korkskruv mönster.

Avsmalnande

Den avsmalnande ben är mycket vanligt. Det kommer från perioden av det sena 1950-talet. Den avsmalnande ben ser ömtåliga, men är inte. Den avsmalnande ben börjar längst upp där det är ungefär 3 inches kvadrat. Ena sidan skärs bort vinkel stiga ned mot golvet där benet handlar om 1 till 2 inches kvadrat. Den avsmalnande ben visas på lilla matsalen tabeller.

Platta

Platta ben är en av de äldsta i design. Platta ben började användas på religiösa altaren och nattvardsgången bordlägger, och har sedan dess kännetecknas exemplet. Platta ben är en solid bit av virke eller plywood. Det är nästan lika bred som själva tabellen. Oftast ungefär 3 inches tjock, bara två slab ben är på alla bord. Den platta är mycket robust och ger någon tabell en rena enhetlig utseende. Platta ben är fortfarande vanliga på kor och sanctuary tabeller används i kyrkor.