mynewspapers.net

Stilar av svenska örtagårdar

Stilar av svenska örtagårdar


Många husägare njuta av plantering en örtagård eftersom det ger en stadig tillförsel av kök eller medicinalväxter och skapar ett attraktivt landskap för en främre eller bakgård. När det gäller att utforma en örtagård, tar trädgårdsmästare ofta signaler från engelska ört trädgårdsdesign att konstruera en praktisk och visuellt tilltalande trädgård. Det finns tre huvudsakliga typer av engelska örtagårdar, som sträcker sig från naturliga, överfyllda mönster till intrikata, komplexa mönster.

Engelska Cottage örtagård

En engelsk cottage örtagård är ofta stil med val för trädgårdsmästare som växt örtartade blommor och vinstockar. Stuga örtagårdar har en informell utseende och kan utformas för att passa olika storlekar. De tenderar att kaotiska titta, så stilen är perfekt för dem som vill ha en vild överfyllda trädgård. Mönster i en stuga örtagård är mindre avsiktliga, men man bör ge design någon typ av rytm, till exempel grupperas varierande örtartade blommor av samma färg i ett område eller olika örter som tillsammans är alla ungefär samma storlek. Cottage gardens kan också funktionen slingrar vägar av samma örter genom sängen, med andra växter runt dem. Vit Blom kan strös i hela stugan trädgård att punktera vissa ställen i trädgården och fästa uppmärksamhet på dessa områden. Typiskt, stuga örtagårdar kräver mindre underhåll än Knut eller formella örtagårdar eftersom de är avsedda att ha en vild blick. De presenterar ett tilltalande alternativ för trädgårdsodlare som inte har mycket tid att vårda sina trädgårdar.

Keltiska Knut örtagård

En keltisk Knut ört trädgård har knutna banor som skapar en mängd trädgård sängar för örter. De enskilda sängarna är vanligtvis gränsar till lägre växande örter, lavendel, rosmarin eller timjan. De enskilda sängarna i örtagården Knut har oftast liknande plantering mönster, även om det kan vara små variationer. Vissa gemensamma mönster finns inuti Knut ört trädgård sängar inkluderar trianglar, diamantformade, diamanter och hjul. Örter kan placeras i mönster enligt markens fukt preferenser, så trädgård underhåll är lättare. Knut trädgårdar kräver dock normalt konstant beskärning att upprätthålla de sängar mönster. Den keltiska Knut ört trädgård designen fungerar bra för trädgårdsmästare som har krukväxter växter som de släpper ut utanför varje sommar. Krukorna kan läggas till centrum av trädgård säng eller i hörnen som utgången till trädgården vägar, ritning besökarnas ögon tillbaka till örtagården och bort från resten av gården.

Formell engelska örtagård

En formell engelska örtagård kräver mycket underhåll, inklusive konstant beskärning, för att hålla sin intrikata utseende. Formella örtagårdar har geometriska mönster som passar ihop för att bilda ett större mönster. Hela trädgården är vanligtvis rektangulära, med örter som växer som dvärg säkringar används som gränser för att dela upp trädgården i olika mönster, till exempel diamanter, kvadrater, trianglar och diamantformade. Formella ört trädgårdsdesign kan variera från enkla till mycket komplicerade och komplexa mönster. Trädgårdsmästare som vill göra dramatiska visuella rapporter till sina trädgårdar generellt föredrar denna stil.