mynewspapers.net

Stilar av rullskridskor

Stilar av rullskridskor


Även om många människor älskar Susa runt på glatt inlines, som innehåller en enda rad med tunna hjul, gammaldags quad rullskridskor är fortfarande populära och finns i många stilar. Vissa är utformade för artistuppträdanden besläktad med OS konståkning och andra är gjorda för att hantera kraven från hastighet och extrema sporter, medan andra är gjorda för att bara ta några varv runt gym eller park.

Konstnärliga skridskor

Konstnärliga rullskridskoåkning är liknande till skridskoåkning, med utarbeta, stiliserad rutiner utförs i glittriga kostymer till musikackompanjemang. Konkurrenter i denna sport bära konstnärliga quad skridskor som bär vissa likheter med skridskor också. Skridskor har fyra hjul och en boot, vanligen tillverkade av läder, som spetsar över fotleden att ge skydd och stöd under tävlingen och praxis. Konstnärliga skridskor också har en staplad klack att låna bäraren extra höjd och låta henne att utföra snurrar med hjälp av sin tår. Hjulen på konstnärliga skridskor har oftast en diameter på 55-65mm och en bredd på 30 till 31mm, enligt webbplatsen rullskridskor. Smala bredden på hjulen gör att de kan manövreras enkelt, och en rund pad under tån på skridskon används för att bromsa. Hjulets storlek varierar också för att följa behoven i olika stilar av konstnärliga skridskor, som dans, singlar och par.

Derby rullskridskor

Roller derby är en fartfylld, fullständiga sport spelas av kvinnliga lag. Under derby tävlingar, kallas "anfall," spelare tävla runt en cirkulär bana, försöker hjälpa att scoring medlem i teamet ska klara de på motsatta sidan att få poäng. Sporten var populär på 1970- och 1980-talet, men har upplevt en internationell återhämtning under de senaste åren. Derby åkare brukar bära skridskor med ingen häl och ett spår eller jam skridskoåkning stöveln för att vagga och stödja deras fötter. Womens platta spår Derby Association säger spår stövlar "har mer inre stöd, känd som en räknare, för går fort och svänger vänster" och sylt stövlar har mindre disk, som visar mer av fotleden och möjliggör mer dramatiska rörelser med ökad rörelsefrihet.

Strap-On skridskor

Strap-on skridskor är precis vad de låter som--skridskor som är placerad över ett par skor. Vissa stilar strap-on skridskor kan är utformade för växande barn och utökas och tillbaka för att passa en mängd olika skostorlekar som fötter växer eller när skridskorna är överförs från en unge till en annan. De första versionerna av strap-on skridskor gjordes av metall och kan endast justeras för passform med en speciell skate nyckel, enligt webbplatsen quad rullskridskor. Plast versioner för barn finns nu, men de inte kan ge kvalitet krävs för skickliga skridskoåkning bör barn bli allvarliga om sporten.

Sneaker skridskor

Sneaker skridskor i huvudsak jogging skor med roller skate hjul bifogas fotbädd av en metallplatta. Den brukar ge lite eller ingen fotled täckning, men har comfort faktor på sneakers och Quad skridskorna hemsida säger de är "bra för fitness skridskor eller blanda runt rullen disco," men inte stark nog för tuffa förhållanden i konkurrenskraftiga hastighetsåkning på skridskor. Både roller skate och skateboard butiker skulle kunna göra ett par gamla skor i sneaker skridskor genom att fästa hjulen och understödjande material, så fråga för lokala företag att se vilka tjänster de erbjuder.