mynewspapers.net

Stickande urin & klimakteriet

Stickande urin & klimakteriet


Våra kroppar berätta när det finns inkonsekvenser i våra interna system. Det är därför viktigt för alla kvinnor, särskilt de in klimakteriet, att rapportera alla kroppsliga förändringar till en läkare. En skarp urin lukt skulle bara leda till en förändring i kost eller det kan också peka på en infektion.

Att ange klimakteriet

Vid början av klimakteriet, märka vissa kvinnor en förändring i deras urin. De har rapporterat starkare dofter och ibland grumlig urin. Urin kan lukta mer som ammoniak eller ens ta på en fiskliknande lukt. Dessa förändringar är i de flesta fall, inget allvarligt.

Dehydrering

Prova att dricka mer vatten varje dag. Ofta stickande urin luktar är ett resultat av uttorkning. Dagen efter du uppleva skarp urin, försöka dricka åtta till 10 glas vatten och se om lukten bättre. I vissa fall dricker kvinnor in klimakteriet inte så mycket vatten som de brukade, och detta kan resultera i ändringar av urin.

Val av mat

Kvinnor i klimakteriet bör göra hälsosamma måltidsalternativ. Som kvinnor ålder, ben kan förlora kalcium och blir sprött. Äta en hälsosam kost inklusive mejeriprodukter och lummiga gröna kan förbättra bentätheten. Äta mer bladgrönsaker kan också påverka lukten av urin, så om du har ätit olika livsmedel än din kropp är van vid, som kunde förklara dessa förändringar.

Infektioner

Medan jästsvampinfektioner blivit mer ovanliga som kvinnor ålder, kan en infektion fortfarande vara orsaken till molnigt eller stickande urin. Den kvinnliga kroppen ändras upprepade gånger och jäst infektioner eller andra typer av infektioner kan vara ett resultat av en kropp bara in klimakteriet. Andra eventuella infektioner kan resultera från bakterier växer inuti kroppen. Försök med vaselin eller en liknande produkt för att minska inflammation, men också rådgöra med en läkare.

B-komplex vitaminer

Kontrollera dina vitaminer. Kvinnor som tar kosttillskott som hjälper lätthet klimakteriet eller före klimakteriet symtom kan märka en förändring i urinen på grund av mängden B-komplex i deras vitaminer. B-komplex kan resultera i ljust gul urin eller ökad lukt som vitaminet absorberas in i kroppen.