mynewspapers.net

Stickande smärta i benetOnormala nerv förnimmelser beskrivs som stickningar, kallas stickningar och andra liknande känslor parestesi. Detta villkor orsakas oftast av nervskador eller tryck. Benet stickningar och smärta är en form av parestesi. Detta tillstånd kan vara ett tecken på nedsatt blodflöde samt nerv irritation. En rad olika frågor kan bidra till detta villkor. De inkluderar sitter för alltför länge, bältros och plack byggs upp orsakas av kolesterol i blodet. Din läkare kan hjälpa dig avgöra om det föreligger ett allvarligt medicinskt tillstånd som orsakar dina smärtsamma, stickande ben.

Migrän

Migrän är huvudvärk som åtföljs ofta av ljuskänslighet, kräkningar och illamående. Många människor känner bara smärtan av denna typ av huvudvärk på ena sidan av huvudet. Migrän kan bidra till stickande ben i en individ.

Diskbråck

Ett diskbråck, även känd som diskbråck, sätter press på nerverna i ryggraden. Trycket på de nerver som leder till benen kan bidra till stickande smärta i benet. En röntgen kan användas för att upptäcka om du har ett diskbråck.

Diabetisk perifer neuropati

Diabetisk perifer neuropati är en neurologisk sjukdom där nerverna är skadade på grund av sjukdomen diabetes. Denna sjukdom kan orsaka stickande smärta i benet.

Tumörerna

Tumörer kan utvecklas på och runt nerverna. De kan också påverka blodflödet till vissa delar av kroppen. Tumörer kan orsaka stickande smärta i benet i en person.

Multipel skleros

Multipel skleros (MS) är en sjukdom som angriper det centrala nervsystemet hos en person. Centrala nervsystemet omfattar de nerver i ryggraden som är anslutna till benet nerver. Eftersom nerverna i spinal systemet påverkas av MS har denna sjukdom, stickningar ben förknippats med multipel skleros.

Medicinering

Vissa mediciner kan bidra till stickande smärta i benet. Gå till din läkare om du har observerat att din föreskrivna medicin orsakar stickningar i benen. Begära att han justera din dos medicin, så att stickningarna försvinner.

Nödsituationer och stickningar

Ring 911 omedelbart om du upplever stickningar strax efter du har haft ett huvud, tillbaka eller nackskador. Du kan ha skadat nerverna i ryggmärgen. Om du upplever stickningar åtföljs av svaghet, gå sluddrigt tal, svårigheter att gå eller förlamning till akuten så snabbt som möjligt. Du kan har upplevat en stroke. Om du är osäker på vad som orsakar dina stickningar, se din läkare för att fastställa orsaken.