mynewspapers.net

Stevia och ångest

Stevia och ångest


Känslan av tillfällig ångest, eller en känsla av oro, påverkar de flesta individer från tid till annan. Ångest kan ha olika orsaker, inklusive ingredienserna i din mat. Stevia är en typ av socker substitut, men till skillnad från socker och några konstgjorda sötningsmedel stevia verkar inte orsaka symtom på ångest eller irritabilitet.

Ångest

Ångest kan orsaka en mängd symptom, bland annat magbesvär, svettningar, irritabilitet, sömnlöshet, muskelspänningar och koncentrationssvårigheter. Dessa symtom kan vara allvarlig nog att blanda sig med dagliga aktiviteter. Den underliggande orsaken till ångest fortfarande ibland okänd, även om detta villkor är sannolikt på grund av åtgärder av vissa signalsubstanser i hjärnan, inklusive noradrenalin och serotonin. De allmänna ångestsyndrom eller GAD innebär ångest som är kopplad till specifika orsaker. GAD ofta varar mer än sex månader och stör ditt dagliga liv. Vissa ämnen, till exempel koffein, alkohol och nikotin, kan det öka dina känslor av ångest och oro, men inga bevis länkar stevia till detta tillstånd.

Stevia

Högraffinerade stevia innehåller rebaudioside A. Detta raffinerade preparat är ett ämne att den amerikanska Food and Drug Administration allmänt erkänner som säker, vilket betyder att den är lämplig som en livsmedelstillsats. Denna typ av socker substitut kan hjälpa till med viktkontroll, trots att konsumera för många livsmedel och drycker som innehåller socker substitut kan leda till viktökning, på grund av andra källor av kalorier, fett och komplexa kolhydrater. Även om stevia är osannolikt att orsaka ångest, kan du uppleva några milda biverkningar såsom illamående.

Konstgjorda sötningsmedel

Andra typer av sockerersättningsmedel orsaka ofta symtom på ångest. Aspartam och sukralos kan orsaka känslor av ångest. Aspartam kan också orsaka många andra symtom såsom yrsel, depression, viktuppgång, sömnlöshet och hörselnedsättning. Andra symtom relaterade till konsumtionen av sukralos inkluderar uppkördhet, huvudvärk och diarré.

Försiktighetsåtgärder

Även om de flesta människor tål stevia också, kan denna ört påverka blodsockret, höja ett bekymmer för personer med diabetes. Om du har diabetes, tala med din läkare innan ersätta naturligt socker med sockerersättningsmedel, inklusive stevia. Som med alla växtbaserade produkter, kontakta läkare innan du använder denna ört under graviditeten eller under amning.