mynewspapers.net

Sterling Silver skärande verktyg

Sterling Silver skärande verktyg


I smycketillverkning, finns det tillfällen när sterling silver måste klippas för att uppnå önskad form. De flesta sterling silver styckning är i liten skala. täcker är vanligt tunt nog att klippa för hand, men speciella verktyg behövs för att göra rent, exakt nedskärningarna krävs för att göra smycken.

Juvelerares såg

De flesta sterling silver skärning för handgjorda smycken sker med en juvelerare såg, en liten hand såg med ett mycket tunt blad. Det lilla bladet möjliggör mycket exakt klippning, och i skickliga händer kan skära intrikata former. Juvelerares sågblad går lätt sönder och tråkigt efter en viss användning, så de måste bytas ofta.

Metall saxen

För mindre exakta nedskärningar klippa metall sax sterling silver snabbt. Använda sax för att klippa en liten bit av silver från ett större ark för att skära med en juvelerare såg, skärande mallar från ett tunt lager av metall eller kedja skärning. Metall saxen kan likna sax, eller de kan se ut mer som små trädgårdsarbete saxen.

Flexibel axel verktyg

Verktyget flexibla skaft är en liten power-verktyg används för att skära sterling silver. En penna-liknande hand bit sätts in i en motor, som styrs med en fotpedal. Det kan användas för detaljerad kapning. På grund av sin ringa storlek används flexibel axel verktyg av både professionella juvelerare och hem juvelerare. Förutom styckning, kan detta verktyg även borra, svarv och polera silver.

Die Cutting

De flesta sterling silver stansning sker med en maskin att massproducera sterling silver charm och bestick. Dör i form av objektet görs stämplas i ark av silver, lämnar ett utklipp som sedan kan maskinen valsade, arkiverat eller etsad. Stansning är mycket sparsam i kommersiella applikationer eftersom det effektivt skapar en stor mängd formade silver. Det är sällan används av silver hantverkare.