mynewspapers.net

Stencilen konst tekniker

Stencilen konst tekniker


Alla kan lära sig hur man skapar stencil art. Det finns så många typer av stenciler, färger och applikatorer att du är tvungen att hitta en teknik som du kommer att kunna övervinna. Från enkla, enfärgade stencilera kan tekniker för att mer intrikata, flerfärgad stenciler, dekorera en vägg eller andra objekt bemästras av alla.

Pouncing med stencilen penslar

Förmodligen är den mest populära stencil tekniken att säkra en stencil mönster över en yta du vill försköna och med en stel stencil borste för att använda flytande färg runt kanterna på stencilen öppningarna. Känd som "jaga", skapar med den trubbiga änden av en torr stencil borste med små mängder färg en mjuknat och blandade effekt till stencil mönster. För bästa resultat, knacka på stencilen borsten på en ren brun papperspåse att styra mängden färg och kasta sig lätt från ytterkanten på stencilen inåt--lämnar mängder omålade ytan i mitten för att skapa dimension.

Stencil kritor

Även svårare att hitta och inte lika populär som använder flytande färg, kan du också kasta en stencil design med stencilen kritor. Stencil kritor är vax-baserade kritor som har oljebaserad färg blandas in vaxet. Eftersom du inte använder en flytande färg, lämpar stencil kritor sig lätt till en torr-borste teknik. Bara gnugga är stencil krita på papper plattan eller brunt papper, och sedan gnugga i slutet av stencil borsten i stencilen crayon färg att plocka upp färg för stencilling. Resultatet är nästan en genomskinlig effekt som kan blandas med andra lager färger.

Snyltar

Det finns ett antal sätt att svamp på stencilen färg. Stencil svampar är kommersiellt tillgängliga och likna en stencil borste med en svamp i slutet för pouncing istället för styv borst. Ett annat populärt sätt att stencil snyltar är att använda en extremt tät make-up svamp. Vinklade formen på en make-up svamp ger målaren förmåga att tillämpa olika grader av trycket. Ett hav svamp kan också användas att tillämpa stencil färger med slumpmässighet i ansökan på grund av de naturliga utrymmena och hål i svamp ytan.

Rullande

Med en roller för att använda paint över en stencil mönster är snabbt och enkelt. Precis som med andra stencilera tekniker är det bäst att begränsa mängden färg på rollern applikatorn att hålla den resulterande designen från kladdar med överflödig färg får under stencil mönster. Även om denna metod är snabbare, ger det inte så mycket kontroll i paint program som är tillgängliga med andra stencilera tekniker.