mynewspapers.net

Stencil idéer för väggar i källare & trappor

Stencil idéer för väggar i källare & trappor


Dekorera en källare kan vara en utmaning eftersom det kan vara egendomligt formade, brist på dagsljus och har utilitaristiska designelement. Kreativitet är mycket viktigt när det gäller att ge din källare en ansiktslyftning. Med schabloner för att måla väggar och trappor är ett billigt sätt att lägga till intressanta detaljer, färg och konsistens i din källare. Stenciler erbjuder ett brett utbud av designalternativ, så kan du skapa det perfekta utseendet för din källare.

Faux tapeter

Med schabloner för att skapa faux tapetmönster kan vara ett intressant utseende för din källare. Beroende på vilken stil du föredrar, kan du använda schabloner för att skapa formella - letar efter faux tapet eller ett funkier, mer unika mönster. För en mer traditionell eller vintage look, kan du använda en ton-i-ton teknik när stencilling. Eftersom färgerna är så lika, har väggarna en mer väderbitna, urtvättad look. Med geometrisk-formade schabloner kan skapa en fet faux tapet design, som kan vara perfekt om du planerar att använda din källare som en rolig lounge utrymme. Flera företag säljer stenciler specifikt utformad som bakgrund, men du kan också kombinera olika schabloner för att skapa din egen unika mönster. En extra bonus av dekorerade tapet är att det är mycket lättare att avlägsna än traditionella tapeter om du vill möblera om i framtiden.

Faux arkitektoniska detaljer

Eftersom vissa källare börjar som lagringsutrymme och konverteras till färdiga bostadsyta senare, kanske de inte har de mest intressanta arkitektoniska detaljerna. Med schabloner för att skapa dessa funktioner på väggarna kan ge rummet ett mer färdiga utseende. Stenciler är tillgängliga som efterliknar utseendet på panelen gjutning på väggen, som kan hjälpa din källare visas mer sofistikerade. Du kan också använda schabloner för att skapa faux windows eller en öppen spis på dina väggar i källare. Lägga till detaljer som dessa kan ge ett tydligt utrymme som en källare mer visuella intresse och möjliggör en hel del kreativitet från din sida.

Dekorerade trappa löpare

Istället för att lämna din källaren trappor kala, överväga att lägga till stenciler som ger utseendet av heltäckningsmatta löpare. Färdiga stenciler finns tillgängliga för detta ändamål, men du kan också skapa hemmagjord stenciler genom att kombinera olika mönster. Du kan även återskapa utseendet av löpare eller mattor som du ser i butiken, spara dig pengar och underhåll tid. När målningen med stenciler på toppen av din trappor, vara noga med att undvika högblank färg eftersom de ofta alltför hala för områden med tung gångtrafik.

Bokstäver

För en rolig, kan nyckfull titt på källaren trappor, dekorerade citat eller bokstäver på framsidan av varje steg vara ett idealiskt alternativ. Alfabetet stenciler finns i ett brett spektrum av stilar, så kan du välja mellan fet, versaler eller känsliga små bokstäver beroende på utseendet du föredrar. När det gäller att välja vad jag ska skriva, vara kreativ. Du kan prova en enda fras, till exempel "Komma på upp," eller anpassa din trappor att omfatta familjemedlemmarnas namn, favorit idrottslag eller Sångtexter. När redo att måla, är det en god idé att tejpa stencilerna ihop så det är lättare att få bokstäverna justeras korrekt.