mynewspapers.net

Stenåldern verktyg nomaderTills för ca 10.000 år sedan när jordbruket dök levde stora delar av mänskligheten som nomadiserande jägare samlare. Under paleolitiska uppvisade Moustarian sten verktyg branschen, utvecklat av neandertalmänniskan och tidiga människor, ökad specialisering i produktionen av stenredskap. Det var dock under övre paleolitiska och tidig neogenska som stenredskap används av nomader nått en hög grad av specialisering och ledde till att använda andra material för bearbetaproduktionen.

Moustarian stenverktyg

Den Moustarian industrin verktyg varade från mellan 200 000 och 40 000 år sedan och producerade förskott i sten verktyg utveckling och specialisering. Denna industri var förknippad med neandertalare och tidiga människor. Moustarian verktyg inblandade preliminära utformningen av sten kärnan innan slående flingor att producera bladet. Tidigare metoder för sten verktyg forma inblandade slående flingor utanför unshaped rock att producera önskad verktyget.

Moustarian verktyg typer

Exempel på Moustarian verktyg som användes av nomader från Mid till övre paleolitiska skärande verktyg som sågtandade flingor, spårat flingor och bladiga flingor; spetsiga verktyg utformade som spjut eller lance huvuden och skrapande verktyg som används för borttagning av djur döljer.

Övre paleolitiska stenredskap

Övre paleolitiska verktyg branschen, som varade från cirka 40.000 till 12.000 år sedan, innebar ett klart framsteg i typ och kvalitet av stenredskap används av nomader. Ursprung självständigt i både Afrika och Asien, har denna industri utvecklats nästan uteslutande av anatomiskt moderna människor. Mångfalden av verktyg avspeglas mångfalden av miljöer, mat källor och ökningen i kulturell mångfald som utvecklats under övre paleolitiska.

Övre paleolitiska verktyg typer

Övre paleolitiska stenredskap anställd av nomadiska uppvisade en mer sofistikerade än någonsin tidigare, inklusive Gravsticklar, som var mejsel typ stenar används för arbetande elfenben och ben; mer sofistikerade och vassa blad, gjorda av överlägsen sten typer såsom obsidian, som gav mer framkant; Hammer stenar gjorda för forma andra stenar och borrning poäng för att göra pärlor och andra smycken.