mynewspapers.net

Sten-verktyg

Sten-verktyg


Använd professionella sten-verktyg för ökad säkerhet, hållbarhet och konsekvent tillfredsställande resultat. Säkerhetsutrustning såsom skyddsglasögon, hörselskydd, andningsskydd och stöttåliga handskar skyddar sten hantverkare från damm, buller och löst chips av stenen.

Handverktyg

De mest grundläggande handverktyg som används för bearbetning av sten är hammare och stämjärn i olika vikter och storlekar. Stämjärn har två val, den traditionella firesharps (härdat stål) och nyare volfram - eller hårdmetallspets versioner. Firesharp stämjärn är mer hållbara och prisvärda och lämplig för nybörjare. Volfram spets stämjärn är mer sårbara och känsliga för den vinkel vid vilken en hammare träffar huvudet. dessa tips splittras om den används felaktigt. En grundläggande uppsättning 5 firesharp stämjärn ingår 1/8-, 3/8- och 1/2-tums (scutch kam innehavaren) hammer heads och 1/4- och 1/2-tums hammare-headed bullnose stämjärn. Scutch kammen är en trimning verktyg med två skäreggar, något som en pick, som stenhuggare kallar en klo hållare. För hammare, en mindre 1 1/2-pound dummy hammare (för allmänna forma användning). och en klump hammare (för att ta bort större bitar av sten) mellan 0,9 och 1,13 kg, är tillräckliga för att börja sten arbeta. Erfarna sten murare använder större hammare i intervallet 3-till-4-pound under längre perioder för att forma stenen. Dela upp stora stenblock i hanterbara storlekar tar en hammare av upp till 10,9 kg.

Pneumatiska verktyg

Pneumatiska hammare och stämjärn liknar handverktyg, stenhuggare att välja från härdat stål (firesharps) och volfram eller hårdmetall. Pneumatiska stämjärn har en runda skaft som passar i hammaren; sorter är platt, punkt, mejseln, tand och rundeln. En kompressor ger luft för att köra verktyg; 5 hk storleken räcker för 3/4 - till 1-tums bultar. Pneumatiska hammare varierar från penna storlek till 1 1/4 inches. Fina hammare arbetar för carving detaljer och större ta bort oönskade delar av rock med en hastighet av många slag en sekund. Vibrationer från utökad användning uppvägs av bär vibrationsdämpande vadderad palm handskar, som också minskar trötthet.

Motordrivna verktyg

Elverktyg för bearbetning av sten inkluderar slipmaskiner, hammare och diamond sågar. Stenhuggare använda litet driver slipmaskiner (4 1/2-tums blad) i kombination med murverk skivor tillverkade av hårdmetall (för mjukare sten) eller diamond-faced dyrare för tuffare sten som granit. Kapning stenen med elverktyg förutsätter en förmåga att göra nedskärningar i raka linjer, eftersom varje avvikelse resulterar i en instängd eller trasiga blad. Små hammare borrar med hårdmetall murverk bits skär genom mjuk sten som alabaster och täljsten; större borrar används för tuffare sten som granit.