mynewspapers.net

Steg för steg om skiffer plattor över en betongplatta

Steg för steg om skiffer plattor över en betongplatta


Förbättra utseendet på en betongplatta genom att lägga skiffer kakel över betongen. En betongplatta kräver inte särskild förberedelse eftersom det är ett stabilt underlag för att installera skiffer plattor. Skiffer kakel är ett alternativ för att förbättra utseendet på en betongplatta som inte kräver mycket arbete, många speciella verktyg eller specialiserade kunskaper.

Laga betong och lägga ut kakel

Betongen måste vara ordentligt rengjord. Sopa betongplattan med en stel kvast att ta bort all löst damm och skräp. Skura ytan med en scrub pensel och varmt tvålvatten att ta bort alla oljor, som skulle hindra thinset murbruk mix från att klibba fast till konkreta pad. Inspektera betongplatta för att säkerställa att det är nivå. Dips och oregelbundenheter i ytan på betongen kan orsaka kakel på det spricka med tiden. Slipa ner hög ställen och fylla alla fördjupningar med flytspackling betong. Låg de skiffer bitarna i position på betongplattan att avgöra vilka delar behöver klippas för att passa utrymmet. Ordna om som behövs för att nå de önskade utseende. Mät och markera alla skiffer plattor som måste skäras ned, så styckning kan genomföras på en dag för att minska den tid du kommer att behöva hyra en professionell kakel skärare. En professionell kakel skärare är mycket snabbare än skära plattor med diamant klinga på en bågfil. Skär kanten brickor med en cirkelsåg med torr slipande blad, såg en bågfil med en carbide blad eller en diamant våt. Stapla brickorna i små högar nära området där de kommer att installeras. Vara försiktig att inte flytta kommer att de skiffer plattorna eller de repa.

Installera kakel

Arbeta i fyra-square-foot sektioner så varje avsnitt kan vara klar innan thinset murbruk limmet börjar att ställa in. Blanda tillräckligt thinset murbruk lim i en hink, enligt paketet riktningar, att täcka avsnittet fyra-square-foot. Rör om väl med en hand spade. Fukta betongen med en pensel innan ett lager av thinset murbruk bindemedel för betongplatta. Använd den platta sidan av en mason murslev med en v-form kant för att sprida thinset murbruk i avsnittet. Håll murverk murslev i 45-graders vinkel med v-form kanten på betongplatta och gå tillbaka över thinset murbruk limmet att skapa ett jämnt lager av kammad murbruk. Tryck de skiffer plattorna i position på den kammade thinset. Vicka varje skiffer plattor något för att säkerställa en tight bond. Kontrollera varje sida vid sida med en nivå när det placeras, för att säkerställa att kakel nivå och på samma höjd som omgivande plattor. Efter installerande alla skiffer brickor på betongplatta, spraya installerade kakel med en fin dimma av vatten. Täck den nyinstallerade skiffer plattan med plast i 24 timmar efter imma. Placera barrikader av något slag att förhindra någon från att gå på nyinstallerade kakel.

Injekteringsbruk

Gälla ett släppmedel skiffer plattor så överflödig injekteringsbruk kan lätt tas bort från kakel ansikten med en svamp. Blanda injekteringsbruk enligt paketet riktningar. Sprida fogarna mellan plattor och tryck i försiktigt för att fylla hela utrymmet mellan de skiffer plattorna. Torka av plattorna med en fuktig svamp att ta bort överflödig injekteringsbruk. Inte över mätta svampen eftersom detta kommer att försvaga injekteringsbruk.