mynewspapers.net

Steg för steg om hur man drar en persons huvudDet finns många sätt att rita ett ansikte, men Rita ett enkelt ansikte huvud följer konstnärliga traditioner för att hjälpa konstnären upprätthålla normala proportioner och skapa en grad av realism. De flesta huvuden är ungefär äggformade och funktionerna är placerade med längd och bredd av ögat som ett mått för placering. Lätta skiss linjer kan användas till att placera ögon, näsa och mun, men nyckeln till realism är att använda skuggning snarare än fasta linjer för att bilda funktioner.

Instruktioner

• Skiss en oval med mycket ljus blyertsmarkeringarna. Dela ovalen i halv med hjälp av en mycket ljus lodrät linje. Rita en linje en tredjedel av vägen från toppen av ovalen. Kurva det lätt som om det skulle runt ett ägg. Dra en annan böjd linje en tredjedel av vägen från botten av ovalen.

• Rita ögon. Placera två ljusa prickar på den övre böjda horisontella linjen att hitta elever i ögonen. Lätt skissa en cirkel runt varje att beskriva iris. Start från insidan hörnet av varje öga, dra en välvd linje över toppen av iris cirkeln representerar det övre ögonlocket. Denna linje kommer oftast skära av den övre delen av iris såvida inte den person som du ritar är tänkt för att vara skrämd eller rädd.

• Rita en något mindre böjd linje under iris cirkla, igen att skära av en liten bit av den, att representera det nedre ögonlocket. Det yttre hörnet av ögat kommer till en lätt rundade. Inre ögonvrån är mer rundade, ibland nästan tycktes ha en liten kvadratisk form för de tår kanalen. Granska dina egna ögon i en spegel för att se hur detta ser ut. Lägg till ögonbrynen över ögonen.

• Placera näsan i förhållande till ögonen. I en välväxt ansiktet är näsan samma bredd som ett öga. Ett enkelt sätt att dra en näsa är att lätt dra en linje för att indikera en sida av näsan (inte centrum av näsan) och sedan en grunt U-form och i slutet att ange spets. Även om du använder skuggning eller färg för att göra näsan mer realistiskt, är detta en bra startpunkt. Spetsen ska vara omkring ena ögat bredd ovanför nedre horisontella linjen.

• Placera mittlinje munnen på den nedre horisontella linjen. Lätt skugga under underläppen och sedan skuggan i överläppen. Gör inte en hård, fast linje runt munnen.

• Placera öronen på varje sida av huvudet. Toppar i öronen ska vara i linje med hörnen av ögonen och lober örat-bör vara i linje med hörnen av munnen. Det bör finnas ett öga-bredd mellan hörnet av ögat och början av örat. Öronen på sidan av huvudet kommer ser nästan ut som smala flikar, såvida inte den person som du ritar har öron som sticker ut.

• Lägga till en skugga under ögonbrynen och under och runt näsan för att låna ut mer definition. Även skuggan längs och under käklinjen, som är den nedersta raden av ovala. Lätt skiss i en bakgrund. Detta kan vara en enkel fyllning eller en interiör eller exteriör bild som ger plats till porträttet.