mynewspapers.net

Steg för steg-lektioner om hur man skriver en låt

Steg för steg-lektioner om hur man skriver en låt


Låtskrivande processen kan vara svårt, även för rutinerade kompositörer, artister och band. När du skriver en sång måste du skapa texter som uttrycker en viss känsla eller berätta en berättelse. När den lyrics och temat är utvecklat, måste du skapa en melodi och ackord progression att gå med dina ord. Låtskrivandet kan ta dagar eller veckor, och en enda låt kanske kräver flera försök. Det finns många olika sätt av låtskrivande och du måste experimentera för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Denna metod hjälper dig skriva en formell låt i västra musikaliska traditionen.

Instruktioner

• Skriv ner din nya låt arbetsnamn. Titeln på låten hjälper dig komma med ord, fraser och idéer för vad du vill din låt om. Skriv ner alla dina idéer under rubriken att hjälpa dig organisera dina tankar. Arbetsnamnet kan ofta ändra efter att låten är skriven. Kom ihåg att detta är bara en strategi för song writing och måste du ta reda på vilket förfarande får din kreativitet flöda.

• Skriva texter av din sång. Din låt bör följa en struktur med tydlig vers, refräng och bridge. Varje vers i en låt har samma melodi men med olika texter. Versen bör ge information om känslor eller tankar av folket i låten. Varje vers skiljs åt av en kör, som har den en annan melodi än versen, och har samma texter genom hela sången. Kören är hjärtat av låten. Medan det finns många verser i en låt, finns det bara en chorus. Bron har en tredje melodi, som ger en paus från upprepningen av vers och refräng. Den bör ha olika texter och ackord progression. Som kören finns det bara en bro. När du skriver texter som kräver en melodi, oroa dig inte om ljudet av sången--bara fokusera på orden.

• Öva skriva texter av din låt till musik av en populär sång. Detta kan hjälpa dig skapa en full uppsättning av meningsfulla texter. Det kan vara svårt att skapa texter ur luften och bakgrundsmusik kan hjälpa till med detta.

• Skriv melodi och ackord progressioner. Skriva en melodi inte kräver någon formell utbildning, men det kan vara lite bra att lära dig musikteori om du planerar att skriva din egen ackordföljder. Du kommer att behöva kunna spela ett musikinstrument som en gitarr eller tangentbordet för att skriva egen musik. När du har en kör och en vers skriven du kan börja skapa musik som går längs med orden. Fungerar endast för kortare perioder, experimentera med olika melodier och ackord tills du får rätt ljud för din sång. Många kända musiker hade ingen formell utbildning och kunde skriva några av de mest minnesvärda låtarna genom tiderna.

• Avsluta sången genom att skriva ut din musik, eller på fliken med texter. Skriva ner din låt hjälper dig att komma ihåg exakt hur du fullkomnat. Om du inte vet hur man skriver musiknotation, skriver bara ner namnen på de ackord eller anteckningar och skriv texten under dem.