mynewspapers.net

Steampunk klädstilar för kvinnorSteampunk mode bygger på viktorianska och edvardianska stilar, men med en industriell twist. Mässing redskap, nitar och beslag, brunt läder och vertikala ränder överflöd. Designer Jake von Slatt beskrivs utseendet till "New York Times" som "i skärningspunkten mellan teknik och romantik." Anakronismer och fiktiva element blandas och matchas med eklektisk överge i steampunk stil. Det skulle vara helt acceptabel, till exempel för en kvinna att bära en baby-t med en rörelse kjol och glasögon, eller en korsett med byxor och ridstövlar. Den stilpalett varierar från bruna och neutrala till djup, djärva färgalternativ. Det tenderar att ha många lager och lite hudexponering--även om det finns ibland en antydan klyvning, hög necklines är regel. På samma sätt omfattas ben i Strumpor, ofta i färgglada fasta ämnen eller ränder.

Korsetter

Korsetter var inte infördes i den viktorianska eran, men smal midja silhuetten ger de är ett kännetecken för tiden. Anpassade korsetter är mycket dyrt, formella poster, men off-the-rack midja cinchers är mer överkomliga och allmänt tillgänglig. Sammet, bomull och kritstreck korsetter har en särskilt steampunk air. I modern tid, korsetten är ytterkläder och i steampunk sammanhang, ofta kommer att bäras över en blus eller SKIFT. En kort bolero jacka eller axelryckning kunde också bäras över korsetten.

Stimmet kjolar

Stimmet kjolen, med dess vadderad baksida, ger den andra hälften av särskiljande viktorianska kvinnans siluett. Stimmet kjolar kan vara antingen full cirklar eller en rak penna stil, och det finns också många varianter. En modern version innebär en minikjol med en samlade spetsar backpiece bifogas.

Herrkläder och militär

Women's steampunk stil är mycket öppen för upplåning mode element från Herrarnas avdelning. Västar och västar kan gå över en ruggig blus. I stället för en kjol, kan jodhpurs eller byxor vara slitna. En mäns rock och svansar kan bäras över stimmet. Höga hattar, stövlar och fickuren är alla acceptabelt inslag. Militära kappor och jackor också utföra unisex plikt i steampunk sammanhang. Leta efter flätor, epåletter och strukturerad linjer. Militärt överskott är också en bra källa för anordningar och tillbehör.

Hattar

Efter glasögon och redskap, kan lilla Damernas hatt vara det mest igenkänningsbara steampunk tillbehöret. Viktorianska hattar var ganska utsmyckade och prydd med fjädrar, blommor, pärlor och spetsar. Steampunk tillägg kan innehålla en mängd mässingsdetaljer. Höga hattar, antingen full storlek eller mini, passar bra med denna stil och kan också utarbetas på med fjäder, spännen och andra beslag. Gammaldags läder hjälmar är unisex.

Skor

Spets-up fotled eller knä stövlar frammana vintage stil utan ser sjaskig och bara om någon stil med knappar och spännen fungerar i detta sammanhang. Staplad klackar tenderar att fungera bättre än stilettos för detta se; lägenheter och Mid-höjd klackar är också fin.

Smycken

Steampunk smycken är genomarbetade och kreativ, ofta införliva klocka delar, urtavlor, nycklar, mässingsdetaljer och knappar i örhängen och halsband och pins. Vintage smycken är populära, till exempel cameo hängen. Ringar tenderar att vara tung och utsmyckade. Andra tillbehör kan innehålla bälten, käppar, glasögon och parasoller. Handskar är populära och lägga till en touch av elegans. Handväskor kan variera från ryggsäck till utsmyckade kopplingar och reticules.