mynewspapers.net

Steam washer vs vanlig bricka

Steam washer vs vanlig bricka


Tvättmaskiner är en av de mest använda och misshandlade apparater i ditt hem. Vanliga tvättmaskiner använda var som helst från 10 till 40 gallon vatten per last för att rengöra dina kläder; dock tidigarelägga steam tvättmaskiner normalt finns i brickor, vilka användning mellan 7 och 15 gallon vatten per last och införliva ånga inom tvätten cykla till sanitise och försiktigt rengöra ytterst känsliga kläder.

Likheter

Vanliga tvättmaskiner kan variera i funktioner och tvätt tekniker. Intrade nivå brickor som du kan ladda din tvätt genom den övre öppning är kända som top-load brickor och har en agitator för att flytta din tvätt under tvätta cyklerna. Bricka enheter med dörren på framsidan av enheten är kända som front-load brickor. Steam brickor finns i topp-belastning och tidigarelägga mönster och funktioner och tekniker kan variera. Både brickor rengöra dina kläder på ett liknande sätt--sköljning, tillämpning av tvättmedel, agitation cykel och slutligen en sköljningen ta bort rengöring lösningsmedlen från kläder fibrer.

Skillnader

Den mest påtagliga skillnaden mellan ånga brickor och vanliga brickor är hur dina kläder kommer att behandlas. Eftersom steam brickor är vanligt förekommande i front-load maskiner finns det ingen agitator men hellre dina kläder är manipulerade av roterande tvätt trumman. Trots att steam brickor finns i topp-load enheter, är detta normalt mer avancerade brickor att ha undanröjt behovet av en agitator. Steam brickor användning vattenånga eller ånga, att rengöra dina kläder, som också kommer att sterilisera din tvätt. Vanliga tvättmaskiner kan också innehålla en sterilisering cykel; dock åstadkommer de detta genom att injicera extremt varmt vatten i dina kläder, som kan skada känslig fibrer.

Pris

Priset för en vanlig tvättmaskin kan variera beroende på antalet cykler och övergripande design av maskinen. År 2010 hade det genomsnittliga priset för en vanlig tvättmaskin varierar från £195 för en grundläggande modell upp till £455 för en mer avancerad enhet. Steam tvättmaskiner är dyrare, även för de enklare modellerna, på grund av de komponenter som behövs för att skapa ånga. Steam brickor kan variera från £325 för en intrade nivå maskin till över £650 för mer avancerade alternativ.

Design

Vanliga mönster för tvättmaskiner inbegriper en sväng-knopp kontroll panel design ligger på backsplash av apparaten. Vanliga tvättmaskiner har ofta denna design; men varierar stilen på Kontrollpanelen beroende på modell samt antal cykler/funktioner brickan innehåller. Steam brickor är vanligt förekommande i front-load designer, som placera Kontrollpanelen på framsidan av maskinen direkt ovanför utfällbar dörren.

Slutsats

Medan både regelbundna och ånga brickor på ett tillfredsställande sätt kan rengöra din tvätt, ånga brickor har normalt en mer avancerad rengöring plattform. Pris och design av både brickor kan variera beroende på den specifika modellen du väljer; men om du letar efter en bricka som kommer att försiktigt rengöra dina kläder samtidigt ge dig möjlighet att torka ren och sanitise, kommer du vill köpa en steam bricka.