mynewspapers.net

Starbucks Marketing Strategy

Starbucks Marketing Strategy


Enligt sin företagsprofil har Starbucks 16,706 butiker i över 50 länder (i December 2009). Konsumenterna har inte att beställa en tall caramel Frappuccino med grön lady logotyp att beställa en Starbucks produkten, antingen: företagets portfölj omfattar Tazo te och Seattles bästa kaffe, också.

"Tredje plats" koncept

VD för Starbucks, Howard Schultz, tänkt öppna en verksamhet där människor samlas, umgås eller mingel mellan arbetet och hemmet. Detta "tredje plats" koncept är ett av de viktigaste marknadsföring strategier av Starbucks. Kim Fellner, författare till boken "Brottning med Starbucks," säger denna strategi är så framgångsrik eftersom den är tillämplig för människor av olika ras, ålder och socioekonomisk status. Starbucks är dessutom så ständigt närvarande att människor från alla olika stadsdelar och samhällen kunde njuta av denna "tredje plats" att träffa eller samtala med varandra.

Ekonomisk anpassning

Ekonomiska lågkonjunkturer presentera verkliga hot för företag som erbjuder lyxiga produkter Starbucks: under en lågkonjunktur, flera kunder skära ned på £3 venti cappuccinos. Företagets anpassning till dessa ekonomiska krafter kan dock bolaget att behålla sin starka marknadsföringsstrategi. Ett aktuellt exempel är Starbucks tränger in snabbkaffe marknaden genom att införa sin egen produkt, Via, i flera smaker och i olika prisklasser. Budget-medvetna konsumenter kan fortfarande identifiera med varumärket medan utgifterna mindre pengar.

First-Mover Advantage

Oc Ferrell och Michael Hartline förklarar i sin bok, "Marknadsföringsstrategi" att Starbucks fått en betydande fördel genom att vara en av de första kedja kaffe butikerna i USA Innan Starbucks var bara 200 kaféer i affärer i USA Expansionen av verksamheten tvingas andra kaféer att försöka efterlikna deras framgång. Denna första försprång tillåtna Starbucks att få hoppa börja branding ansträngningar, namn erkännande och att upprätta en nisch. Denna fördel fortsätter i de utomeuropeiska marknaderna: Starbucks också kan kombitrafik på trendiness amerikanska produkter och namn märken, särskilt i asiatiska länder.

Strategiska allianser

När du går till butiken och ta ett Starbucks dubbel skott från hyllorna, du kanske inte att inse Pepsi företag är återförsäljare av dessa produkter. Joseph hår, Charles Lamb och Carl McDaniel förklarar i boken "Essentials of Marketing," att denna allians av 2008, har funnits i 15 år. Även om Starbucks utvecklar dess redo att dricka drycker, inklusive dess glas-kapslade Frappuccinos och energidrycker, är Pepsi nätverket det som ger företaget ett utlopp för att sälja dessa RTDs i livsmedelsbutiker, bensinstationer och andra närbutiker. Starbucks utvecklar också allianser med plantager i världen att erbjuda miljömedvetna kunder med etiskt odlade kaffe.