mynewspapers.net

Standardstorlek för en runda soffbord

Standardstorlek för en runda soffbord


Soffbord få lagring och funktion till ett vardagsrum, som ger en plats att vila dina glas eller stötta dina fötter. Många väljer runda soffbord för deras attraktionskraft och avsaknaden av hårda hörn. Medan det finns ingen industri standard storlek, är att välja en runda soffbord att passa ditt utrymme lätt.

Höjd

Standardhöjd för ett soffbord är 16 till 18 inches. Dock bör du försöka göra ditt soffbord som passar din utrymme och funktionen. Om sätet för din soffa är betydligt högre eller lägre än det, justera höjden på ditt soffbord att inom 1-2 inches av din soffa sitthöjd. Om du planerar att äta bort ditt soffbord regelbundet, kanske du föredrar ett något högre bord.

Diameter

En av de viktigaste faktorerna för att avgöra den bästa diametern för din runda soffbord är omfattningen av kring möbler. Soffbordet bör vara ungefär två tredjedelar bredden på din soffa. För en 8-fot soffa, ett soffbord om 5-fot bred kommer att se mest proportionerliga. Om du har ett särskilt långa, smala utrymme att fylla, använda två mindre runda bord för att fylla utrymmet.

Avstånd från andra möbler

Placera din runda soffbord ca 18 inches från soffan. Dock med runda soffbord, kan du flytta den så nära som 12 inches från soffan. Håll andra stolar eller sittgrupper som beror på soffbordet för lagring på ungefär samma avstånd bort.

Andra överväganden

Tabellen bör alltid vara stor nog för alla i soffan att nå. Om det finns en sittgrupp i vardagsrummet där en gäst inte kan nå soffbordet, lägga till en annan liten tillfällig tabell i närheten. Betrakta funktionen av tabellen och din situation. Om du har små barn, välja en sten eller upprörd trä finish. Om du använder främst utrymmet för underhållande, kan glas eller marmor vara ett attraktivt alternativ.