mynewspapers.net

Standardisering Marketing Strategy

Standardisering Marketing Strategy


Standardisering-marknadsföring strategi används vanligen för diskussion av globala företag och innebär att marknadsföra en lösning med enhetliga konsekvens i hela marknadsmixen. Detta är en motsatt strategi för en anpassningsstrategi, som multinationella företag gör åtskillnad mellan deras produkt och anpassa den efter de unika behoven hos länder.

Detaljerna i standardiseringen

En viktig punkt om en standardisering marknadsföring strategi är att organisationer kan välja att standardisera alla aspekter av erfarenheter som produkt, eller de kan standardisera komponent av produkten eller marknadsföring. Standardisera hela produkten erfarenhet omfattar produktens enhetlighet, kundservice, produktsupport, marknadsföring, prissättning och distribution. Detta är en standardiserade marknadsföringsmix.

Fördelar

Främsta fördelarna med en standardiserad marknadsföringsstrategi är konsekvent i hela världen och kostnadsbesparingar. Ökad globalisering av världen företag bidrar till fler likheter bland internationella marknadsplatser. Detta har lett vissa företag att inse fördelarna med att ge en konsekvent och enhetlig produkt och marknadsföring system runt om i världen. Eftersom dessa organisationer är producera samma produkter och återanvända etablerade marknadsföring och distributionssystem, få de också stordriftsfördelar skalor fördelar i produktionen och köpa.

Svagheter

En inneboende nackdel av en standardiserad marknadsföringsstrategi framträder från sitt mål att erbjuda enhetlighet. Säljer samma produkter med samma meddelande globalt betyder liten eller ingen differentiering för lokala marknader och deras unika behov. Helst är en schablonmetoden baserad på forskning att unika behov inte är relevanta. Men öppna företag dörren för konkurrenter att komma in på marknaden och erbjuda någon typ av standardiserad produkt, tjänst eller unika marknadsföringsbudskap.

Ytterligare insikter

Även företag som önskar att standardisera kan finna det svårt att göra det i stället för globala begränsningar. Handelshinder och tullar är gemensamma verktyg globala regeringar användning att tvinga företagen att anpassa sig till lokala marknadens behov och krav. Många länder har olika förväntningar på leverans från externa källor. Inte alla företag få en schablonmetoden till internationell marknadsföring och affärer. Varje organisation måste noggrant väga sitt erbjudande, dess alternativ och dess förmåga att standardisera eller anpassa för affärsmässiga resultat.