mynewspapers.net

Standarddjup för en spis mantelMantels finns i en mängd olika former och storlekar. Det finns industri standard storlekar. Standard mantels är gjorda för att passa de flesta eldstäder och har förinställda storlekar.

Mantel hylla djup

Standard mantel hylla djup är åtta inches från väggen till framkanten. Detta är bara tillräckligt djup för att ge en visningsyta för dekorationer samtidigt inte inkräktar alltför långt in i rummet.

Mantel hylla höjd

Mantel hylla höjden beror på mängden dekorativa trim används. En enkel avskalade mantel hylla kan vara så liten som fyra inches, medan en mycket utsmyckade mantel hylla kan vara lika lång som 10 inches.

Mantel hylla bredd

Bredden bestäms av storleken och omfattningen av den öppna spisen. En 50-tums-wide eldstad kan ha en mantel hylla som sträcker sig från 70 till 80 inches bred.

Mantel delar

Varje mantel består av olika delar. Benen, eller surround, är vertikala stöd på vardera sidan om eldstaden. Hylla, eller mössa, är den horisontella som toppar spis och ben. Hyllan kan användas ensam eller med en "kjol", en horisontell bit används under hyllan.

Öppen spis storlekar

Braskaminer har en standard minsta höjd 38 inches och en bredd på 50 tum.