mynewspapers.net

Ställa in Fox Float bakre chock

Ställa in Fox Float bakre chock


Fox gör chocker och fjädring produkter för utomhussporter inklusive mountainbike. Fox Float serien av chocker är air chocker som använder tryckluft i en sluten kammare att ge rebound och sag att cykeln fjädring bak. Om du vill konfigurera en Fox Float behöver du en särskild chock pump. Pumpen använder en kalibrerad air tryckmätare. Pump till önskad PSI med pumpen och läsa skärmen på pumpen så att du får rätt inställning. Experimentera med olika lufttryck att finjustera din kärra.

Instruktioner

• Skruva av Shraeder locket på luftventilen av Fox Float. Placera pumpen munstycket på ventilen. Luftslangen fyller med luft vid denna punkt, vilket ger en mätare läsa cirka 10 till 20 PSI lägre än trycket faktiskt i chocken.

• Pump chocken tills mätaren läser mellan 50 till 300 PSI. Aldrig fylla chocken upp bortom 300 PSI som detta leder till blåst tätningar och dyra chock ersättning.

• Ställ in chocken på ett lägre PSI för turer som inkluderar stora droppar eller hårda hopp. Ju lägre PSI desto högre sag, men den mushier avstängning kommer att känna. För att starta, pump chocken att cirka 150 PSI. Sitta i cykeln och låt chocken komprimera. Gå upp och titta på o-ringen på chocken. Leta efter minst 1/2 tum av distanserar av o-ringen på basen av pistongen. O-ringen flyttar under tryck. Om det rör sig mindre än 1/2 tum, tryck den lilla metall staven i mitten av ventilen på chocken och låt ut cirka 10 PSI tryck o-ringen ner och sitta på cykeln igen för att kontrollera o-ringen rörelsen.

• Pump chocken att en högre PSI för Rider över hårt pack vägar eller singletrack. Ju högre PSI mindre sag det kommer att vara i chock, men desto mer lyhörd bakfjädringen är att små dips och gupp.

• Experiment med chock inställningar. Ta med pumpen längs för första några turer blöda eller lägga till luft till chocken tills du hittar den söt fläcken. Stopp efter hårda stötar om fjädringen känns alltför stel och skruva av ventilen locket och tryck på staven att släppa 10 PSI från chocken. Om chocken känns för mjuk, skruva pumpen för att chocka och blåsa upp med 10 PSI i taget. Testa rida cykel och göra dessa justeringar tills fjädringen känns rätt för din åkstil och terräng.