mynewspapers.net

Ställa in ett kabelmodem till ett skrivbord & en trådlös Router till en bärbar dator

Ställa in ett kabelmodem till ett skrivbord & en trådlös Router till en bärbar dator


Den traditionella metoden att ansluta datorer till ett nätverk är att ansluta den till modemet via lokalt nätverk (LAN) hamnar på baksidan av den trådlösa routern. Detta gör att du kan dra nytta av en konsekvent internetuppkoppling och frigör utrymme på den trådlösa delen av nätverket för bärbara datorer och andra trådlösa nätverk. Bärbara datorer är negativt, traditionellt anslutna till Internet via Wi-Fi antennerna på den trådlösa routern. Detta gör de bärbara datorer på nätverket möjlighet att röra sig fritt.

Instruktioner

• Plug en Ethernet kabel Ethernet-port ligger på baksidan av modemet. Vanligtvis, är porten märkt, "till dator- eller helt enkelt,"Ethernet". Tryck uttaget i hamnen tills den klickar på plats.

• Kontakten i andra änden av Ethernet-kabeln till porten nätverk WAN (Wide Area) ligger på baksidan av den trådlösa routern. Routrar har bara en WAN-port och oftast porten är åtskilda från andra Ethernet-portar på routern. I vissa fall är porten märkt, "Till Modem" eller "Ethernet."

• Aktivera den trådlösa routern. Routrar som D-Link, Linksys och Belkin har inte en strömbrytare. För att aktivera dem, koppla in dem. Några mindre kända modeller kan ha en strömbrytare.

• Anslut en Ethernet-kabel till LAN-port 1 (LAN1). Tryck uttaget i hamnen tills den klickar på plats. Routrar har lampor på framsidan som tändas när Internet är framgångsrikt drivit igenom åtkomstpunkten. I det här fallet är åtkomstpunkten LAN1. Kontrollera lamporna på framsidan av routern för att se till LAN1 börjar lysa.

• Kontakten i andra änden av routern till nätverket identitetskort (NIC) ligger på baksidan av datorn. Vanligtvis är Ethernet-porten är titeln, "Ethernet" eller "Modem."

• Aktivera datorn och låt den starta upp. Med datorn ansluten till LAN direkt, har det alltid Internet-anslutning. När startat upp, öppna en webbläsare för att surfa på Internet.

• Aktivera "trådlöst" på den bärbara datorn hanteraren för trådlöst nätverk. Till gör så, dubbelklicka på ikonen Trådlös signal ligger på verktyget facket på det nedre högra hörnet på datorskärmen.

• Välj "Wi-Fi på" från droppa-ned menyn ligger på nedre vänstra hörnet wireless network manager. Datorn söker efter alla öppna och säkra nätverk inom räckhåll för datorn.

• Välj ditt nätverk från listan och markera rutan bredvid "Spara nätverk." Kryssa i rutan gör att datorn kan återansluta till nätverket på egen hand ifall det förlorar anslutningen.

• Klicka på "Anslut" upprätta en nätverksanslutning. Vänta tills du får en popup-ruta som visar att datorn är ansluten och klar att använda innan du startar en webbläsare.