mynewspapers.net

Stadier av Lima Bean grobarhet

Stadier av Lima Bean grobarhet


Phaseolus lunatus är den gemensamma lima bean i familjen ärtväxter. Det är ett stort frö arter av böna som äts färska eller använda torkade. De delar av böna som äts är insidan frön, som pod är tuff och något håriga. Limabönor använda epigeal grobarhet, där utsäde bladen kvar på skott från frö och push ovan jord. Limabönor föredrar torr jord och djup jord och växa ett stort fibrösa rotsystem som gör växterna synnerligen kraftfull. Grobarhet börjar när de lima bean är utsatt för rätt kombination av fukt och värme.

Hjärtbladen Split

När utsädet placeras i en plantering medellång eller till och med höll bara våta, utsäde pälsen mjukar upp och börjar dela upp rynkor och de två halvorna av böna frö. Halvorna kallas hjärtbladen och baby växternas mat förrän det har uttömt rot supplyl. Hjärtbladen bildar första bladen på lima bean plantan. Växten embryot växer inuti fröet och skjuter ut en bula på bönan.

Rotanlaget och Hypocotyl

Utsäde embryot skickar ut en rotanlaget, som kommer att bli roten av böna plantan. Hypocotyl dyker upp som en del av framtida stjälken och är kopplad till hjärtbladen eller utsäde blad. Växten börjar bilda de grundläggande delarna av en anläggning. Hypocotyl ansvarar för att flytta den växande spetsen genom marken och in i världen. Hypocotyl slutar i rotanlaget, som är upptagen bildar rot skott.

Plumule

Rotanlaget och hypocotyl toppas av den plumule, som kommer att bli första riktiga bladen på växten. Det bildar in unifoliate blad och sedan sekundära och tertiära unifoliate bladen. Under tiden embryot är smälta utsäde kroppen och hjärtbladen som har uppstått ur marken samlar energi från solen för att fortsätta den växande processen. Så snart plumule har drivits till ytan och den första riktigt lämnar vecklas ut, cotyledon eller utsäde bladen vissna. Utsäde bladen behövs inte längre när sanna bladen är tillhandahåller respiration och photosynthesis verksamhet.

Fullständig uppkomsten

Sanna bladen har vuxit fram ur jorden, och mer förgrening och blad bildande fortsätter längs hypocotyl. Mer sant bladen utveckla och bud noder börjar bildas på stjälken av anläggningen. Nutrition upptag från smutsa äger rum från rotanlaget, som har vuxit till ett rotsystem. Anläggningen är på god väg att skapa frukt.