mynewspapers.net

Städer i Kentucky uppkallade efter kända personer

Städer i Kentucky uppkallade efter kända personer


Kentucky förknippas ofta med Kentucky Derby. Namnet på staten betyder "land i morgon." Det var den första regionen väster om bergen Allegheny ska kvittas med amerikanska pionjärer. 2000 bosatt folkräkning befolkningen för Kentucky var 4,041,769, enligt Pearson Education Infoplease. Kentucky har en rik historia, och många av dess städer uppkallades efter kända personer.

Louisville

Städer i Kentucky uppkallade efter kända personer


Louisville är huvudstad i Kentucky och hem till Kentucky Derby. Louisville är uppkallad efter kung Louis XVI av Frankrike på grund av den stora roll han spelade i bistå de amerikanska kolonierna under kriget för självständighet. Detta förklarar varför det faktiska uttalet av staden är Louie-Ville. Stadens symbol är den fleur de lis, som är en symbol för franska kungligheter. En staty av kung Louis XVI bor utanför domstolsbyggnaden i downtown Louisville. Han spelade en viktig roll med den amerikanska revolutionen när han gjort en överenskommelse med Benjamin Franklin att skicka hjälp till USA. De skickade leveranser och soldater, som hjälpte form USA: s självständighet.

Elizabethtown

Städer i Kentucky uppkallade efter kända personer


Elizabethtown ligger i Harden County, Kentucky, och grundades år 1795. Överste Andrew Hynes, en av tre tidiga bosättare som byggde fästningar som fungerat som ett försvar mot de amerikanska indianerna, etablerade staden Elizabethtown och namngav den efter sin fru, Elizabeth. Hynes byggt hans fort på fjädrarna som för närvarande fungerar som Elizabethtowns vattenförsörjning. Hynes tjänade som en av delegaterna som bildade den första konstitutionen i Kentucky 1792.

Franklin

Städer i Kentucky uppkallade efter kända personer


Franklin ligger i Simpson County, Kentucky. Franklin var döpt efter Benjamin Franklin, en av grundarna av USA. Benjamin Franklin var den första amerikanska ambassadören i Frankrike och han ett exempel på den nya amerikanska nationen. Han skickade behövde soldaterna och leveranser som hjälpte form USA: s självständighet. Simpson County är en av Kentuckys minsta län Franklin är på det county seat. Befolkningen var 7,996 vid folkräkningen 2000.