mynewspapers.net

SSD vs. hårddisk hastigheter

SSD vs. hårddisk hastigheter


Fast stat drivar överträffar konsekvent hårddiskar när det gäller snabbhet. Detta är en direkt följd av deras grundläggande skillnader i deras konstruktion. Hårddiskar innehåller mekaniska komponenter som fysiskt måste flytta för att hitta information. Däremot har solid state-hårddiskar utan rörliga delar. Således överför de data så snabbt som deras kretsar kan bära den. Den verkliga hastighet skillnaden beror på de uppgifter som utförs och begränsas av gränssnittet som gör att enheten att skicka information till andra datorkomponenter.

Hastigheter

För att förstå skillnaden mellan HDD och SSD hastigheter, är det nödvändigt att se bortom normal specifikationerna för HDD hastigheter. Tillverkare rapportera brukar HDD hastigheter i form av rotationer per minimalt. Detta illustrerar hur snabbt enheten diskarna spin. Eftersom SSD-enheter inte använder roterande diskar, är det bästa sättet att jämföra dem när det gäller mängden data som de kan hitta och hur mycket de kan spara i en ge tid. Det vill säga läsa tid och skriva tid. Nedre änden hårddiskar läsa runt 100 megabyte per sekund och skriva om 40MB/s. högre slutet hårddiskar läsa minst 180MB/s och allmänhet kan skriva 60MB/s eller mer. Jämför detta för att läsa och skriva farten av 200MB/s och 100 MB/s, respektive i den low-end SSD. Hög slutet, SSD-enheter kan läsa minst 550MB/s och skriva 500MB/s eller mer.

Mekaniska skillnader

Hårddiskar lagrar data på magnetskivor staplade på en axel och inkluderar en elektromagnet på en svängbar arm. Enheten söker efter information genom roterande spindeln och ändra vinkeln på armen att justera önskade data med magneten. Magneten gör då läsa och skriva. Data längre bort från magneten tar längre tid att tillgång än data närmare till den. Solid State-enheter innehåller en matris av transistorer. Detta är elektriska växlar som kan vara antingen på eller av, således svarar antingen en 1 eller 0, eller en bit av data. Eftersom det finns inga rörliga delar, ta SSD-diskar lika mycket tid att leta upp någon bit av datum oavsett vad dess fysiska plats i minnet.

Verkliga prestanda

SSD-enheter tenderar att uppnå sin högsta hastighet fördelar jämfört med HDD-enheter under datorns ursprungliga start, när du installerar ny programvara och när du kopierar filer till eller från enheten. Hårddiskar också tenderar att sakta ner över tiden. Detta beror på att data som komponerar sina filer blir utspridda över det fysiska utrymmet på disken. Detta kräver diskarna att snurra till flera platser att få data för en fil. Detta är känt som "splittring." Medan det kan lösas genom att köra ett "defragmentering" program, har SSD-enheter inte frågan alls.

Interface

Både SSD och HDD-enheter kräver en fysisk länk skicka och ta emot information. Denna länk har sin egen hastighetsbegränsningar helt separat från dem inneboende till enheten. Båda typerna av enheten använda version två eller tre av Serial Advanced Technology Attachment. Version två begränsar data överför till 300MB/s medan version tre begränsar dem till 600MB/s. Oavsett vilken hastighet av enheten, om det använder SATA II eller SATA III, kommer inte att det överföra data vid varje hastighet utanför dessa gränser.