mynewspapers.net

Sprint triathlon träningstips

Sprint triathlon träningstips


Sprint triathlon erbjuder en introduktion till triathlon racing. Medan det kan kräva mindre tid att bygga lämplighet för kortare avstånd, är det fortfarande viktigt att träna smart och skräddarsy ditt program att nå ditt personbästa på tävlingsdagen. Små tips och ändringar i din träning kan öka din kondition och förtroende.

Intervallträning

Lägg till intervallträning i din träning, växlande mellan hög och måttlig intensitet att öka hastigheten och aerob kapacitet. Till exempel köra i max hastighet kan du underhålla en minut. Följ denna sprint med två minuter av måttlig intensitet jogging för att återhämta sig, sedan upprepa en minut sprinten. Du kan utforma dessa intervallpass för alla tre discipliner att bygga kondition och hastighet.

Övergångar

Sprint triathlon är kort och snabbt så du inte vill förlora tid under övergångar. Övergångar kan också vara nerv inredningar, så det är bra att öva dem före din ras. Schemalägga tegel träning i din träning att öva två discipliner back-to-back. Ställ in din övergångsområdet som det var ett lopp. Har dina redskap och kläder för nästa händelse fodrad ut och tiden övergången till lägga till press och spåra din träning.

Kläder och redskap

Använda rätt redskap och kläder. Sprint triathlon flytta snabbt och med rätt växel och kläder kommer att hjälpa dig snabb övergång och din ras löpa smidigt. Välja kläder, som en tri-dräkten, som du kan bära för alla tre discipliner så du behöver inte bytas vid övergångar. Om du planerar att använda en våtdräkt, träna i en och praxis ta på och av. Träna på cykeln du tänker använda för konkurrens. Det är okej för att låna en cykel för din ras, men tåget på den tid att justera passformen och få en känsla för cykeln hantering. Att ha rätt växel och att veta hur man använder det gör tävlingsdagen mindre stressande.