mynewspapers.net

Spricka sår hos hundar

Spricka sår hos hundar


Spricka sår är långa smala sprickor, oftast i huden. De vanligaste spricka sår hos hundar är analfissurer, på grund av ensidig kost, eller spricka sår orsakade av nötning av deras kuddar från överanvändning. Dessa sår kan vara smärtsamma och kan bli bölder om de lämnas obehandlade. Hundar som uppleva spricka sår kunde åläggas att undvika normala aktivitet tills såren har läkt. För att behandla spricka sår, måste du behandla orsaken till såret som gäller första hjälpen för trauma.

Spricka sår

Spricka sår är tårar i huden och orsakas av flera saker, beroende på var de finns. De föregås oftast av någon form av nötning och kan blöda konsekvent. De kan också öppna och blöda igen om behandlingen stoppas förtidigt. Spricka sår kan vara ganska smärtsamt, som de revor i huden, men kan läka fullt ut i ungefär två veckor. Om den lämnas obehandlad, kan de bli bölder, som är en bakteriell infektion i såret och är fylld med pus.

Orsakar

En vanlig typ av spricka sår hos hundar är i kuddar av fötterna. Detta är vanligtvis började genom att köra på ojämna ytor för längre tid. Snö eller grus kommer att orsaka den nötning, som kommer att försvaga i sprickor efter en hel del överanvändning av tassar. En annan typ är en analfissur, som orsakas av diarré eller förstoppning av djuret, vilket leder till avbrott i anal väggen.

Behandling

Behandling av sprickor liknar behandling av skrubbsår. Du bör rengöra såret noggrant först att undvika någon typ av infektion senare. För analfissurer måste du förmodligen först att lindra förstoppning genom att ge hunden en pall mjukmedel eller fiberrik mat. För båda typerna av spricka sår, kan du använda salvor som kolloidalt silver grädde eller antibiotisk salva tills det läker helt. Veterinären kan ordinera antibiotika om det finns en risk för infektion.

Förebyggande/lösning

För spricka sår i tassar, undvika arbetar din hund utomhus till ytterligheter. Om du ska ta din hund på grov eller snöiga ytor mycket, arbeta dig upp genom att starta upp under kort tid. Detta kommer att hjälpa din hunds tassar anpassa sig till terrängen och undvika att få skador från utmattande dem omedelbart. Analfissurer kan förebyggas genom att ge hundarna en balanserad kost som är hög i fiber. Fettrika livsmedel eller ben kan orsaka förstoppning, vilket leder till tårar.

Varning

Spricka sår i kuddar av hund tassar kan likna punktering sår, som är mycket mer sannolikt att bli smittad. Du ska ta din hund till veterinären om din hund är fortfarande i smärta för mer än en vecka, och kolla det noga för hög temperatur, vilket skulle kunna tyda på infektion. Analfissurer kan bli allvarligare bölder lätt, så en resa till veterinären att vara säker på att de läker ordentligt är en bra idé.