mynewspapers.net

Spinal stroke hos hundarStroke, som uppstår i hjärnan, kan påverka ryggraden av hundar. Hundar kan återhämta sig från sådana linjer. Även de som inte tillfrisknar helt kan gå på att njuta av många år av livet efter stroke. En ägare som är fortfarande optimistisk och ger sin hund efter stroke vård som den behöver kunna fortsätta att njuta av sällskap av hans husdjur.

Orsakar

En veterinär måste utföra avancerade diagnostiska tester för att fastställa orsaken till en hund stroke. Stroke hos hundar kan uppstå på grund av skada, förgiftning, parasiter, sjukdom eller sjukdom. Några hundar och raser kan ha en genetisk predisposition till stroke. Det finns två typer av linjer: ischemisk stroke och hemorragisk stroke. Blodflödet till hjärnan stoppar under en ischemisk stroke, medan ett sprängtryck eller läckande blodkärl kan orsaka en hemorragisk stroke. Någon av dessa typer av stroke kan påverka hundens ryggraden eller ryggmärgen.

Symtom

Om en hundägare ser något av följande symtom i hennes hund, hon bör rådgöra med en veterinär för att avgöra om hunden har drabbats av en stroke: luta huvudet, beslag, letargi, syn förlust, förvirring, gynna en sida av mat eller vatten skål, rör sig i cirklar, förlust av balans, ramla, förändring i beteende eller blåsa eller tarm problem.

Diagnosen

En veterinär kan diagnostisera stroke i en hund som har påverkat dess ryggraden eller ryggmärgen genom att utföra blod och urin tester för att utesluta andra möjliga orsaker till hundens beteende. Veterinären kan då anaesthetise hunden och göra antingen en magnetisk resonanstomografi (MRT) examen eller en datortomografi (CT) skanning av hundens hjärna och ryggrad att avgöra om hunden har drabbats av en stroke.

Behandling

En ägare kan vänta och se hur hans hund återhämtar sig efter en stroke innan man påbörjar någon typ av behandling. Många hundar återhämta sig inom ett par veckor och kan återgå till sina tidigare liv med lite förändring. Ägaren bör se till sin hund får massor av motion och bra mat efter en stroke. Ägaren kan undvika ytterligare hjärnan eller spinal skador om veterinären kan berätta för honom vad kan ha orsakat hundens stroke--sjukdom eller skada, till exempel-- och hur du hanterar hundens kost och livsstil för att undvika ytterligare stroke eller skador. Forskare har börjat testa ett nytt läkemedel, polyeten glykol (PEG), som kan bidra till att skydda nervändar i ryggmärgen och förhindra ytterligare skador på hundens ryggmärgen. Och några företagsamma hundägare har riggat upp olika enheter att hjälpa även förlamade hundar att gå, springa och spela.

Förebyggande

Om veterinären diagnostiserar en sjukdom, som njur- eller hjärtsjukdom, kan hon ordinera en låg-fosfor eller fettsnål kost. Vissa raser av hundar, särskilt taxar, verkar gå upp i vikt som de ålder, och att, tillsammans med deras bygga, gör dem mer benägna att stroke som påverkar deras ryggrad. Ägarna bör övervaka sin kost och se till att de får massor av övning. Diabetes kan orsaka stroke hos hundar, så en hund med diabetes måste få insulin skott för att förhindra stroke eller andra diabetes-relaterade sjukdomar.