mynewspapers.net

Spider kontroll med pepparmyntsolja

Spider kontroll med pepparmyntsolja


Oavsett hur rengör du hålla ditt hem, veranda och uteplats, kommer spindlar att finna sin väg inomhus eller lever några av din utomhus vardagsrum. Samma områden som är attraktiva för människor är ofta attraktiva för spindlar, så det är bra att veta ett sätt att hålla dem i schack. Pepparmyntsolja, en eterisk olja som finns i många naturliga marknader, avvisar spindlar och andra skadedjur som myror. Det luktar trevligt också, och kan användas utan att skada djur eller människor.

Varför Peppermint fungerar

Pepparmynta är en doft som spindlar finner motbjudande. Spindlar känna av kemikalier, och i huvudsak doft och smak, genom små receptor hårstrån på deras framsida ben. En stark doft som väsentliga pepparmyntsolja är nog att skicka spindlar ilande i en annan riktning, så långt bort från den överväldigande lukten som möjligt.

Att göra en Peppermint Pest Repellent Spray

Fyll en små eller medelstora sprayflaska till nära toppen med kranvatten. Tillsätt fem till tio droppar pepparmynta eterisk olja. Använd inte pepparmynta extrakt eller fake pepparmynta dofter. Tillbaka och försegla spridarmunstycket. Skaka blandningen och öppna locket--om vattnet luktar starkt av pepparmint, är du bra att gå; annars, lägga till ytterligare några droppar olja. Spraya blandningen i mörka hörn, inuti windows eller andra områden där spindlar har setts.

Ren pepparmyntsolja som Spider myggmedel

Mätta bomullstuss boll eller bomull med pepparmynta eterisk olja och placera den i en liten bricka eller fat i områden där spindlar samlas inomhus. Doften kommer att hålla dem borta. Lämna inte oljeindränkta bomullen direkt på trä finish, tyg eller känsliga områden som olja kan lämna en fläck. Åter fukta bomullen när doften inte längre är märkbar eller om spindlar återvänder. Bomull metoden fungerar bra i slutna inomhus områden.

Särskilda överväganden när du använder pepparmyntsolja

Pepparmynta eterisk olja är ganska stark, så inte gnugga ögonen eller någonstans nära dem. om du har någon olja på händerna. Använd kallt vatten på en tvättlapp för att torka ansiktet om ögonen bränna eller få vattnig efter handlingen pepparmyntsolja. De flesta husdjur och skadedjur kommer att hålla sig borta från pepparmyntsolja, men gäller inte olja där ett husdjur kan svälja det, bara i fall. Pepparmyntsolja kommer att inte skada din hud om du är känslig för det, och används även för att lugna sinnet, lindra muskelvärk och huvudvärk--alla lagt bonusar till din spindel-fighting äventyr.