mynewspapers.net

Spel för synskadade barn

Spel för synskadade barn


Som alla barn behöver synskadade barn spel som är roliga och underhållande att hålla dem intresserad. Dessa barn vill också behandlas som sina kamrater, inte olikt på grund av deras funktionshinder, så att förse dem med typiska barndomen spel gör att de söker. Att sätta Braille till spelet bitar och instruktioner är ett bra sätt för synskadade barn delta fullt ut i spel med seende barn.

Spel och lektioner

Även spela för nöjes skull är viktigt för alla barn, kanske föräldrar till synskadade barn vill hitta aktiviteter som hjälpa barnen lära sig spela med leksaker och med andra barn eftersom de inte har erfarenheten för att plocka upp dessa lektioner genom att titta på andra barn. Spela spel samtidigt lära sig färdigheter, såsom turtagning, kan vara roligt och spännande.

Kompetens och kul

Spelen som bidra till att stärka färger, former, siffror och andra kognitiva begrepp är pedagogiska och roliga, och bidra till att stärka lektioner för synskadade barn. Enligt Debra Sewell, en lärare tränare i utbildning av synskadade barn, säger spel som kan komma direkt från hyllan och kräver ingen, eller liten, anpassning för synskadade, inkluderar: - Simon - medhjälp auditiva minnet. -Perfektion, Anton och inte spilla bönorna - alla att hjälpa till med fina motorik. -Het potatis - bistå med social interaktion.

Spel anpassningar

Anpassa spel så att både synskadade och seende barn kan spela tillsammans är avgörande för ett barns framsteg. Sewell anteckningar som du lägger till punktskrifts etiketter till delar av spelet styrelser kan Visuellt nedsatt ungdomar för att fullt ut delta i åtgärden. Som tillhandahåller spel instruktioner och några spel kort i blindskrift hjälper också inkludera synskadade barn i spelet. Långa spelet instruktioner kan också vara band spelade in, gör det möjligt för spelare att lyssna och lära sig utantill instruktionerna. Standard spelkort kan användas för hundratals spel. Punktskrift på spelkort kan göra hundratals spel tillgängliga för en synskadad ungdom med mycket liten ansträngning. Något kortspel som Uno, också lämpar sig väl att använda med synskadade barn genom att bara använda punktskrift. Spel, såsom fyllnings-eller-Bust, som använder kort och tärningar också kan vara roligt. Använda punktskrift på tärningen, samt på korten, och alla är på lika villkor.

5 000

Med blindskrift dice, kan du spela spelet 5,000. Spelet innebär rullande fem tärningar och plocka poäng för 1, 5, tre-av-en-slag, och stegar. För att öppna och få på bordet från början, behöver du en värdering av 750. Efter öppning, kan du stoppa alla tärningskast efter att du har minst en scoring dör. Spelet är slut när en spelare landar 5,000 exakt. Till exempel, om du har 4 800, vinna du bara om du får 200 poäng. Du kan stoppa kort (4,850 eller 4,900, till exempel), men att vinna du måste slå 5,000 exakt. Om du går över 5000, du gå tillbaka till din senaste registrerade poäng (4800 i detta fall). Scoring är: 1 = 100 5 = 50 tre 1 i en rulle = 1.000 tre 2 = 200 tre 3 = 300 tre 4 = 400 tre 5 = 500 tre 6 = 600 rak (1,2,3,4 och 5 eller 2,3,4,5 och 6) på en rulle = 1500

Tic-Tac-Toe

Använd en tårtform dividerat med magnet strips och stora papper urtag i Xs och Os för en stor Tic-Tac-Toe spelet för synskadade ungdomar. Du kan också använda bricka och pinnar för Tic-Tac-Toe spel.

Goalball

Ett spel som har vuxit i popularitet med synskadade personer är Goalball. Spelet består av tre synskadade personer på varje lag spelar med en boll som innehåller en klocka. Varje lag försöker poäng genom att kasta bollen till andra lagets mål.