mynewspapers.net

Spel att spela på ett Personalmöte att bryta isen & förbättra kundservice

Spel att spela på ett Personalmöte att bryta isen & förbättra kundservice


En av faktorerna i ett lyckat möte är komfortnivå hos de inblandade. Medarbetare är mer bekväm i ett möte är mer sannolikt att vara öppen, konstruktiv och villiga deltagare. Om ditt mål är att köra ett effektivt, bekvämt möte samtidigt också förbättra kundservice, finns det flera isbrytaren spel som kan bidra till att nå det målet.

Berättelsen om mitt liv

I det här spelet låtsas varje deltagare hon skriver sin självbiografi för publicering. För att utveckla den färdiga produkten, måste hon svara några viktiga frågor inför grupp, såsom: hennes förlägga av födelse, hennes första jobb, vissa barndom berättelser och en beskrivning av hennes familj. Detta spel hjälper grupper att lära känna varandra, och uppmuntrar öppenhet och kommunikation---som är centrala för kundservice.

Rollspel: Kundklagomål

I den här övningen varje medlem tilldelas ett klagomål och deltagarna ta egenskap kundtjänst. Klaganden kan agera men han vill---artig, arg, förvirrad eller till och med panik. Kundtjänst måste ta denna persons oro till bäst av sin förmåga, och gruppen kan sedan granska hans resultat---konstruktivt---genom att ge feedback och tips för förbättring.

Sex grader av Separation

I det här spelet deltagarna hitta en partner och presentera sig för varandra. Gör varje gör en lista med flera saker som de har gemensamt med andra som gillar och ogillar, förlägger besökta och ömsesidigt bekanta---från utanför arbetet, naturligtvis. När listan är klar, strövar individer rummet försöker hitta andra med objekt som matchar sin egen. När de har, upprepa de det första steget, utveckla en ny lista, följt av en upprepning av steg två. Detta fortsätter tills någon har träffat fem andra med något gemensamt med dem.

Perfekta medarbetaren

Detta målet med detta spel är att utveckla, tillsammans, en lista över egenskaper som utgör perfekta medarbetaren. Fångsten är att varje egenskap måste vara enhälligt komma överens om och när en deltagare föreslår ett attribut, hon måste motivera varför detta bör ingå. Detta spel hjälper dig att identifiera viktiga egenskaper för en bra medarbetare och kan belysa vissa områden för förbättring för individer. Det kan också anpassas till en viss position, till exempel kundtjänstrepresentant.