mynewspapers.net

Spel att förbättra förmåga att lyssna i näringslivet

Spel att förbättra förmåga att lyssna i näringslivet


Effektiv kommunikation är en viktig del för alla framgångsrika företag. En aspekt av effektiv kommunikation som ofta förbises är effektiv förmåga att lyssna. Förmåga att lyssna är lika viktiga i kommunikationsprocessen som verbalt kommunicera idéer, känslor och feedback. Förbättra förmåga att lyssna av dina anställda kan kraftigt påverka framgång i din verksamhet och din botten lina. Med spel som specifikt upp förmåga att lyssna är ett roligt och interaktivt sätt att lära de grundläggande ingredienserna för att effektivt lyssna.

Följa John

Följ ledare är ett spel som kräver folk att lita på, lyssna och interagerar med varandra. Har ditt lag delas upp i par. Har en person i par volontär att vara ledare och den andra personen till skara. Förse anhängare med en ögonbindel. Har en grundläggande hinderbana med vanliga objekt som steg, en soptunna och stolar. Informera ledare att han har att framgångsrikt leda ögonbindel anhängare genom hinderbana med endast ord. Ledaren kan inte röra och vägleda efterföljare. Detta spel kommer att utmana och stärka muntlig kommunikation och förmåga att lyssna.

Galna historia

Be om tre volontärer från gruppen att delta. Har tre volontärer linjen upp i en rak linje framför resten av gruppen. Börja en berättelse med en grundläggande introduktion. När du slutför den första meningen, har förste i raden att plocka upp historien och ad-lib. Varje så ofta, ropa "nästa" och nästa person i raden har att plocka upp historien. Spela in berättelsen med en ljudinspelare för framtida referens. Efter matchen är komplett, ställa specifika frågor om berättelsen som fick bara veta. Se hur många människor kan minnas detaljerna i berättelsen. Ta tid efteråt att behandla med hela laget om vikten av att lyssna och förstå.

Skvaller

Skvaller spelet används för att visa hur lätt kommunikation kan bli förvirrad. Har laget sitter i en cirkel och instruera en person att göra upp en galen skvaller historia och viska det i nästa personens öra. Varje person viskar skvaller till personen bredvid dem tills den når den sista personen. Den sista personen i cirkeln säger skvaller högt för hela gruppen att höra den. Jämföra skvaller originalmeddelandet med den slutliga meddelandet. Prata med gruppen om vikten av att lyssna och kommunicera och hur lätt kommunikation kan bli förvirrad.