mynewspapers.net

Specifikationerna på vridmomentet av stål gängade rördelar

Specifikationerna på vridmomentet av stål gängade rördelar


Gängade stålrör är bekvämt för rörmokare och entreprenörer eftersom det undanröjer behovet av att svetsa delar av rören tillsammans. Men för att säkerställa anslutningarna är förseglade ordentligt, bör installatörer följa av vridmoment specifikationer för särskilda röret. Det högsta, rekommenderade och lägsta röret vridmomentet bestäms genom olika specifikation organisationer och kan också vara beroende av ansökan som röret används.

Specifikation organisationer

En gängade rör passande bör följa minst en allmän specifikation kropp. Dessa organisationer inkluderar American Society för testning och material (ASTM), samhälle av Automotive Engineers (SAE) och American nationella Standards Institute (ANSI). Andra, mindre organisationer finns också, liksom internationella organisationer.

Vridmoment mätningar

Vridmoment, i den mest allmänna termer, är mätning av en roterande kraft på ett objekt, exempelvis hur mycket kraft som krävs för att skruva fast en skruv eller gängade rör ihop. Måttenheter varierar men de klassiska mått är avståndet, dividerat med förändringen i tid, multiplicerat med massa och hastighet. Metriska mätning av vridmoment använder newton meter. Joule per radian, foten pounds och mätaren-kilogram-force används också.

Pipe vridmoment

Rördelar varierar beroende på program. Generellt har högre tryckrör högre rekommenderade och högsta vridmoment mätningar. Några av de vanligaste gängade rör vridmoment är 2 000 pund, 3 000 pund, 6.000 pund gängade rör. Gängade rör vridmoment specifikationer kan dock så låg som 68 kg beroende på material och program.