mynewspapers.net

Specifikationer för en motor tune-up för en mercruiser marin motor 470

Specifikationer för en motor tune-up för en mercruiser marin motor 470


Att upprätthålla en Mercruiser 470 drevsystemet regelbundet håller motorn igång effektivt och ökar pålitligheten. Det finns två grundläggande typer av tune-ups för dessa system. Den grundläggande tune-up består av ersätter tändning endast systemet delar. En full tune-up omfattar tändning, motor och drevsystem.

MerCruiser 470 specifikationer

Mercruiser 470 motorn är en fyrcylindrig, 170 horse power motor. 470 har en 3,8 liters Ford-baserade motor, kopplad till en Mercury Alpha en outdrive. Motorn är unik på grund av dess stängd-kylning system. Detta system använder frostskyddsvätska, tillsammans med pumpas sjövatten, kör genom en värmeväxlare för motorns kylning. Det har också en motor stator och regulator för batteriladdning. Dessa delar var ofta felaktiga och dyra att ersätta. Detta har resulterat i eftermarknaden kit som konverterar avgiftssystemet till en regelbunden Marina generator.

Grundläggande tändning Tune-Up

Den grundläggande tune-up består av inspektion och byte av slitna tändning delar. De delar som ingår i tändsystemet är distributör cap, rotor, poäng, kylaren, tändstiftet kablar och tändstift. Dessa delar finns ibland som ett kit från de flesta marina butiker och finns på en lokal bildelar leverantör. Det är nödvändigt att kontrollera tidpunkten på Mercruiser 470 motorer varje säsong för att säkerställa att tändningen går framåt ordentligt. En visuell batteriprov kontroll och makt ska utföras med full ersättning om någon svaghet avslöjas.

Motorn Tune-Up

Tune-up processen börjar med en okulärbesiktning av motorkomponenter. Inspektion av avgaser packningar och bälgar för läckage, ledningar för alla slitna eller frånkopplad ändar och alla bälten och slangar för sprickbildning och mjukhet. Lågan skydd, över förgasaren, kan normalt rengöras med lacknafta eller broms renare. Bränslefilter, motor olja och filter byte varje säsong är ett billigt sätt att hålla motorn effektivt och tillförlitligt. Mercruiser 470 stängt kyla frostskyddsvätska systemnivå kontrolleras genom den lilla behållare gemensamma jordbrukspolitiken ligger på den övre främre delen av motorn.

Outdrive Tune-Up

Årlig inspektion av propellern för skador och reparation rekommenderas. Prop borttagning och tillämpningen av med fett för att Kardanaxel håller navet korrosion till ett minimum. Inspektion och byte av drev redskap vätska varje säsong är en bra förebyggande underhållsuppgift som kommer att dramatiskt öka redskap och försedda med liv. En mjölkig färg i smörjmedlet bör är en indikation på vattenföroreningar och undersökas och behandlas omedelbart. Mercathode systemet är uppoffrande zinkmetall bundna till det elektriska systemet som skyddar drivenheten från punktfrätning och korrosion. Kontroll och ersätta dessa metall delar regelbundet är viktiga att hålla drivenheten från att skadas i vattnet.