mynewspapers.net

Specialist sjuksköterska utbildning

Specialist sjuksköterska utbildning


Sjuksköterskor som vill specialisera sig inom omvårdnad har många karriärmöjligheter. Utbildningsprogram finns tillgängliga som erbjuder ytterligare utbildning i omvårdnad administration och offentliga beslutsfattandets, omvårdnad utbildning och forskning, avancerad omvårdnad specialiteter, samt omvårdnad informatik. Specialistsjuksköterska utbildning erbjuds av både på campus graduate program och leverantörer av online-utbildning.

Administratörer

En specialist alternativ för sjuksköterskor utbildning för att arbeta i hälso-och administration. Flera examen program för blivande sjuksköterska administratörer erbjuds av universitet och leverantörer av online-utbildning. University of Maryland erbjuder till exempel en masterexamen i omvårdnad (MSN) med en executive praktiken fokus, samt gemensamma MSN/master i företagsekonomi, MSN/doktor i rättsvetenskap och MSN/master av folkhälsan-program.

Lärare och forskare

Andra sjuksköterskor kan välja att specialisera sig på omvårdnad utbildning eller forskning. För att arbeta som en vårdlärare, måste du vanligtvis har en magisterexamen omvårdnad. Flera universitetar, som Rutgers College of Nursing och South University, erbjuda MSN grader med en sjuksköterska utbildare specialisering. Doktorsexamen-nivå utbildningsprogram och postdoktorala stipendier finns också för sjuksköterskor som göra karriär i omvårdnad stipendium eller forskning. Till exempel erbjuder vid University of Pennsylvania för närvarande flera postdoktorala stipendier för sjuksköterska forskare studerar ämnen såsom omvårdnad resultat och individualiserad vård för riskgrupper äldre vuxna.

Klinisk sjuksköterska specialister

Klinisk sjuksköterska specialister är avancerade praktiken sjuksköterskor som har utbildning att bli omvårdnad experter i ett särskilt område av omvårdnad. De arbetar med läkare att diagnostisera och behandlingsstrategier för patienter. Klinisk sjuksköterska specialister kan fokusera sin utbildning på en viss sjukdom typ, som onkologi eller infektionssjukdomar, eller på en viss befolkningsgrupp, sådan den pediatriska och vuxna hälsa klinisk sjuksköterska specialist utbildningsprogram erbjuds av University of Delaware.

Informaticists

Området för omvårdnad informatik har blivit en integrerad del av omvårdnad praxis i de senaste decennierna, som datorn och information technology (IT) har tagit en större roll i vården. Sjuksköterska informaticists är sjuksköterskor med IT-utbildning som säkerställa den framgångsrika integrationen av ny datorbaserad teknik i nurses'work flöde. Sjuksköterska informaticists ge utbildning och tekniskt stöd till sjuksköterskor när ett nytt system, såsom elektroniska patientjournaler, genomförs. Magisterexamen i omvårdnad erbjuds av traditionella tegel och murbruk universiteten samt av ackrediterade utbildningsanordnarna som fokuserar på online/distansutbildning, som University of Phoenix.

Sjuksköterska utövare

Sjuksköterskor som vill blir avancerad praxis sjuksköterskor kan specialisera sig på flera sjuksköterska läkare program, såsom familj hälsa, gerontologi, pediatrik, kvinnors hälsa och akut vård, samt tåg vara sjuksköterska-barnmorskor eller certifierade registrerade sjuksköterska narkosläkare. För närvarande måste sjuksköterska utövare ha minst en magisterexamen i avancerade praktiken. Sjuksköterska utövare är utbildade att utföra många uppgifter tidigare endast administreras av läkare, såsom förskrivning av läkemedel, diagnostisera vanliga sjukdomar, hantera patienter med kroniska sjukdomar som diabetes, och beställa och utvärdera laboratorietester.