mynewspapers.net

Spansk stil hem målning färger

Spansk stil hem målning färger


Spanien är ett land med en lång och rik historia och vars visuella kultur återspeglar dess kontakt med nordeuropeiska och norr afrikanska kulturer. Dekorera med spanska-inspirerade färger kan ge en avslappnad, Medelhavet atmosfär i ditt hem. Välj en medeltida, rustika utseende, en solig andalusiska tema eller skapa en egen palett för att framkalla färger och känslor av Spanien.

Rustik system

Spansk stil hem målning färger


För en klassisk, rustik, gamla världen utseende, Välj dämpade färger som senap, rost, tan, smör, kamel eller tegel. Leta efter färger som kompletterar trä. Lägga till trä accenter om möjligt som ramar, tavelramar och takbjälkarna. Känner mig inte begränsad till att måla med en färg i ett enda rum. Måla taket annan färg från väggar eller färg en vägg med en accentfärg. Välja färg texturer som kommer att förbättra den övergripande klassiska spanska känslan. Undvik glansigt eller äggskal texturer. I stället välja ytbehandlingar såsom matt eller mocka eller svamp-Måla väggarna för en sten-liknande finish.

Moriska Spanien

Spansk stil hem målning färger


Södra Spanien, det område som kallas Andalusien eller Andalusien, absorberas århundraden av arabiska närvaro som påverkat design och inredning. Det varma klimatet i södra Spanien betydde ljusare färger inifrån och ut, och närheten till Medelhavet och strålande solsken gav inspiration till paletten också. För att skapa en ikonisk andalusiska look, placera en rad med arabiska plattor längs toppen eller botten av varje vägg eller som en kantlinje runt ett fönster. Använd vit eller benvitt Visa upp färgerna i kakel, eller måla väggarna med en färg från brickor. Använda koboltblå eller ljusa gula Detaljer för färgerna på fönsterkarmar, dörrar eller keramik.

Kreativa färgscheman

Känner mig inte begränsad av traditionella färger eller inredning element. Bli kreativ genom att måla med ljusa färger är associerade med olika kulturella aspekter av Spanien. Hitta inspiration i guld och rött under spansk flagg, ljusa tjurfäktare kostymer eller målningar av den berömda spanska surrealistiska konstnären Salvador Dali. Hitta ett särskilt suggestiva fotografi eller målning och basera din palett på din favorit färger i arbetet. Titta genom spanska konsten eller reseböcker för idéer. Du kan även använda djupa röda och svarta, inspirerad av färgerna på flamenco dansare kostymer; ihopkopplade med låg belysning och ljus, som kommer att medföra en morisk-spanska café atmosfär på natten.