mynewspapers.net

Sovrum utsmyckning med lila accenterLila förknippas ofta med kungligheter och lyx, eftersom färgen var reserverade för de rika i dess början. Olika nyanser av lila kan fungera för olika sovrum, från ett par sovrum till en flicka plantskola. Färgen kan överväldiga ett rum eller få tråkigt efter ett tag om det täcker hela rummet. Använda lila som en accentfärg, vilket gör det lätt att ändra om du växer trött på det, och ger dig en chans att lägga ljusstyrka till ett annat neutralt rum. Du kan använda mer än en skugga eller hålla sig till din favorit.

Instruktioner

• Måla ena väggen lila som en accent vägg eller sätta upp tapeter med lila mönster. Väggen bakom sängen är vanligtvis den bästa väggen att använda som en accent vägg. Måla en vägg lila kommer att göra väggen sticker ut mer, betonar den lila nyansen.

• Välj möbler som står mot lila i rummet. Till exempel står svart ut mot ljusare nyanser av lila bra och vit kontraster med de flesta nyanser av lila. Överväga att måla en eller två bitar av möbler lila om du inte kan måla väggarna. Till exempel din sänggavel eller byrå kommer att göra ett stort intryck och kan målas lätt senare.

• Använd lila sängkläder om väggar och möbler är neutrala färger. Mönster, till exempel ränder, blommor, fjärilar eller zebra print, kan inkludera lila och en annan färg i ditt färgschema, till exempel rosa, elfenben eller limegrön.

• Hänga bilder, speglar eller konstverk med lila ramar eller bilder.

• Tillbehör rummet med lila objekt, till exempel kuddar, mattor, gardiner, gardinkappor, blomsterarrangemang, lampor eller en lila ljuskrona. Begränsning av antalet lila tillbehör i rummet kommer att betona de som du använder, särskilt mot en neutral färgpalett, vit, grädde eller svart.