mynewspapers.net

Southeast städsegröna prydnadsbuskar

Southeast städsegröna prydnadsbuskar


Städsegröna prydnadsbuskar kan lägga till en helt ny dimension i landskapet, och kan få ett stänk av färg som kan räknas på hela året. Blommande buskar kan göra en hel gård verkar bryta ut i färg, särskilt när planterade i en häck eller längs grunden för hemmet. Prydnadsväxter planterade i sydöstra USA har för att kunna tolerera värmen och solen, så det är viktigt att tänka på härdighet av buskar innan plantering.

Bottlebrush

Southeast städsegröna prydnadsbuskar


Bottlebrush är en woody buske som är känd för sin distinkta blommor. De granna röda blommorna ser precis som namnet antyder: långsträckt röda bottlebrushes. Små runda frukter följer blommorna, men de är intetsägande och kvar på trädet för en tid. Busken själv kan nå en mogen höjd på upp till 15 fot, och har vintergröna blad som förblir samma färg hela året. Fått för USDA Plant härdighet zoner 9A till 11, trivs bottlebrush i full sol och en mängd olika jordtyper. Mycket torka, bottlebrush är också mycket sjukdom och skadedjur resistenta.

Dvärg Yaupon Holly

Denna vintergröna buske är en vanlig syn som marktäckare runt nyare bostäder i hela södra. För att bära blommor och frukt, måste det finnas mer än en anläggning som varje enskild planta är antingen manliga eller kvinnliga. Till skillnad från växter som har båda delarna, kan inte dvärg Yaupon järnek pollinera sig själv. Dess blommor är små och obetydliga, men de vintergröna bladen är mörka, iögonfallande grön som gör en utmärkt grund anläggning skall ingå andra blommor. Frukter är typiska för holly växterna och runda röda bollar. Att nå en mogen höjd av omkring 2 fot, dvärg Yaupon kan sprida sig upp till 5 fot. Det gör bra i full sol eller halvskugga, väldränerad jord och också gör och utmärkt häcken växt.

Camellia

Southeast städsegröna prydnadsbuskar


Camellia är en beteshagarna vintergröna som har en djup, glänsande grön året och utbryter med blommor i sen vinter och tidig vårmånader. Busken kan nå en mogen höjd upp till 20 fot, och varje roselike blomma kan vara upp till 5 inches i diameter. Det finns mer än 3 000 olika sorter och sorter, med blomma färger som innehåller rosa, röda, vita och kombinationer. Camellia gör mycket bra i det varma temperaturen i southeasten. Den kan anpassa sig till ett antal olika markförhållanden, men bör planteras någonstans det kan få gott om skugga. Detta gör det en utmärkt buske att plantera tillsammans med ett hem eller under stora träd. Född i Asien, camellia har listat i folklore och mytologi i tusentals år.