mynewspapers.net

Sotare verktyg

Sotare verktyg


Det är viktigt att regelbundet rensa ut en skorsten att minska brandrisken. Kreosot och sot kan samla och bygga upp på skorstenen väggarna, vilket minskar det förslag som behövs av kamin eller öppen spis. Detta kommer att leda röken att blåsa ur öppningen eller dörr istället. Kreosot är mycket brandfarligt och kan lätt orsaka en lampglaset avfyrar, som kan spridas snabbt i hela hemmet. Med rätt städredskap, kan du förhindra denna uppbyggnad sker.

Skorsten borste

En skorsten borste hjälper till att hålla den kreosot och sot ut. Detta, i sin tur kan hindra bränder inträffar. Det finns olika typer av borstar för olika typer av skorstenar. Mäta inre dimensionerar av den öppna spisen eller vedspis skorstenen för att avgöra vilken storlek borste är lämpligt. Det finns också tre typer av borst på skorstenen borstar. Tråd-borst skorstenen borstar är det vanligaste att använda, med undantag för metal skorstenen rökgångar. Platt-tråd borst skorstenen borstar är styvare och kan skrapa bort glaserade på kreosot. Poly skorstenen borstar är stel, vilket gör dem svåra att använda i en mycket smutsig skorsten. Det finns ett prefab poly-version som är mer flexibelt för sådana jobb. Poly och prefab poly borstar görs för metallskorstenar eftersom de inte kommer att skrapa väggar.

Skorstenen stavar

Tillsammans med skorstenen penslar används skorstenen stavar till ren rökkanalen. De finns i flera storlekar och typer, var och en har en specifik användning. Det finns glasfiber spön Proflex poly stång, Prokleen stål stavar och nylon stavar. Glasfiber spön är stel, vilket gör dem perfekta för rengöring ut ljus till medium kreosot uppbyggnad. Både nylon stavarna Proflex poly stavarna är alltför flexibla för skorstenar med tunga kreosot uppbyggnad och är för ljus rensning endast. Prokleen stavar är det styvaste och är idealisk för rengöring av tunga kreosot.

Ash hinkar

Ash hinkar är nödvändiga för insamling och bortskaffande av aska. Ash hinkar göra demontering och rengöring enklare och säkrare. Plus förhindrar rätt hink aska släppa in i huset. Ash hinkar kommer i en mängd olika stilar, storlekar och typer. De flesta är gjorda av stål eller tenn. Några hinkar kommit även med en spade för säkrare och enklare rengöring.

Skyddskläder

Säkerhetsåtgärder bör beaktas när du rengör skorstenen. Det är viktigt att bära den korrekt ögonskydd, handskar och en godkänd damm mask. Detta hindrar sot och kreosot kommer in mun, öron, näsa och ögon vid rengöring.

Canvas täcker

Innan du rengör skorstenen, täck den öppna spisen, eller vedspis, tillsammans med möbler och mattor. Sot, kreosot och annat skräp från skorstenen kan skada möbler klädsel. En duk cover kan förhindra att detta händer. Den starka och tåliga materialet kommer att hindra skräp från att tränga in, och kommer inte att rippa eller riva.