mynewspapers.net

Söta & lätt trä-Shop projekt med bandsågen

Söta & lätt trä-Shop projekt med bandsågen


Bandsågen är ett vanligt verktyg används i träbearbetning projekt, särskilt projekt som kräver oregelbundna former och kurvor. Du kan göra vissa grundläggande dekorativa objekt med bara några få steg. Avsluta din nya trä bild ram eller vägg tecken med en bets och lack eller några färgglada färg. Planera projektet genom att skissa ut din design förväg och överföra ritningen till din träbit för noggrann sågning. Du behöver också några grundläggande verktyg som en handborr eller drill press, en trä fil och varierande sandkorn sandpapper.

Picture Frame

Skapa en sömlös bildram med dekorativ kant. Noggrant mäta den inre rektangeln av den bit som du kommer att skära ut. Lämna ett utrymme på runt några inches och spåra din form runt uppmätta rektangeln. Använda bandsågen för att skära ut mönstret. Borra ett hål någonstans inom det rektangulära utrymmet för att glida sågbladet genom och klippa ut mitten. Använda en fil för att runda alla kanter och sandpapper för att ge hela en jämn yta. Du kan också använda en trä router för att skapa en infälld kant längs tillbaka innerkanten. Fäst små flikar att hålla i dina foto och kartong uppbackning.

Kappa eller hatt Rack

Använda en bandsåg för att göra en hängande kappa eller hatt rack. Mät och klipp ut bakgrunden som fäster din trä krokar. Du kan göra bakgrunden rektangulära eller använda någon design som gör att din spelstyrka. Gör dina krokar med trä minst 1-tums tjock, så att du kan skruva dem på bakgrunden plattan. Låt ca 6 inches utrymme mellan varje krok. Placera trälim på slutet av din krok bitar innan du koppla dem till basen. Sätta en eller två skruvar genom baksidan av stödjande plattan och i botten av varje krok. Du måste också borra hål i bottenplattan till vänster och höger sida för att skruva i racket i väggen.

Dörr eller vägg tecken

Design och klipp ut en dörr eller vägg tecken med din bandsåg. Mät och skissa på din skylt formen på din träbit. Gör din bit inte mer än ett par inches tjock, så det inte kommer vara för tung. Klipp ut gränsen design med bandsågen och jämna ut lappa med sandpapper. Använd en vedeldad för att skapa Black / text eller mönster och avsluta med en trä fläcken och polyuretan eller lack. Du kan också använda träsnideri verktyg att skapa texturerat mönster eller text på trä och använder färger till accent stycke.