mynewspapers.net

Söta idéer för en tonårings rum

Söta idéer för en tonårings rum


Styling ett rum för en tonårig flicka kan vara en spännande, men stressigt projekt för föräldrar. Med tanke på den något kan ombytliga natur tonåringar, att välja en varaktig stil vara en utmaning. Nyckeln är att skapa en rolig och funktionell utrymme som ger utrymme för sömn, studera och underhållning. Att välja en stil och lägga till några personliga detaljer skapar ett utrymme som är bekväm och visuellt intressant.

Färg

Färg är bland de viktigaste design val för alla rum, men kan vara särskilt viktigt för en tonårstjej. Paint är i allmänhet ett billigt sätt att uppdatera eller helt förändra ett rum och är bland de första designbeslut. Modern stil, särskilt för tonåring rum, omfamnar djärva färger. Rosa, grön, röd och ett antal ädelstenstoner växer i popularitet, som är färgkombinationer. Svart och bubblegum rosa eller lime grön och lila är både modern, teen-vänlig kombinationer. Föräldrar eller tonåringar söker en mer dämpad utseende, överväga att använda en neutral kräm, beige eller vit och lägga till en accent vägg eller djärva färger konstverk. Detta är lättare att justera som flickan växer eller hennes smak ändras.

Konsistens

Texturen i rummet design är en snabb, ofta billig, sätt att lägga till estetiskt tilltalande i en design och göra det mer tilltalande. När den slutliga utformningen har ställts in, lägga till ett par dekorativa kuddar i sängen och sittgrupp som antingen mönstrade eller gjort i en solid färg kontrasterar de viktigaste tonerna av rummet. Använda fuskpäls mattor och kasta filtar i djärva färger eller mönster är ett annat enkelt sätt att lägga till lite personlighet till rymden. När den används noggrant, mönster som prickar, vertikala ränder eller geometriska former är allmänt tillgängliga i teen inredning och kan vara ett iögonfallande tillägg. Passar dessa element i systemet med färg och för extra känsla, har dem vinklat eller ordnat att skapa en samlingspunkt för rummet.

Gardiner och lampor

Belysningen är en viktig del för en tonåring rum, eftersom utrymmet behöver du normalt dra dubbel plikt som en plats för läxor och läsning. För en tonårings rum, undvika gardiner gjorda av mörkt och tungt material. I stället välja en ren uppsättning eller sådana av ljus bomull. Dessa finns i ett antal färger och mönster och ge en mindre formell känsla än tyngre tyger. För att lägga till sekretess och ett sätt att hålla ljuset ut, överväga en uppsättning bambu nyanser. Detta ger en helt modern, ibland etniska, till ett rum som är en röd tråd i tonåring sovrum. En overhead taklampa eller stående golvlampa är de vanligaste, funktionella sätt att ge välbehövliga ljus och är allmänt tillgängliga. Ett annat alternativ är ris papper, siden eller glas kinesiska lantern. Dessa kommer i en mängd olika färger och storlekar och finns tillgängliga som skrivbordet, hängande och fristående stilar, vilket innebär att de placeras i de flesta hörn av rummet.

Organisation

Förvaring är viktigt för att hålla en tonåring rum rent och snyggt. Välj bitar som passar med inredning så de är diskret till rummet. Hitta tyg lagerplatser i en liknande eller kontrasterande skugga till resten av rummet eller söka upp några lappar med roliga mönster och texturer. Dessa små sakerna gå långt för att få rummet att fungera visuellt och funktionellt. För att öka lagringsutrymme, särskilt i små utrymmen, leta efter lådor som rulla bort under sängen, vägg hyllor och ihåliga Fotpallar eller slutet tabeller som är öppna för hålla craft supplies, extrasängar eller andra väsentligheter.