mynewspapers.net

Söt frisyrer svarta kvinnor kan göra med strykjärn

Söt frisyrer svarta kvinnor kan göra med strykjärn


Strykjärnet används oftast att räta ut grovt hår och volym till fint hår, men det är också ett viktigt verktyg för att skapa frisyrer--speciellt för afro-amerikanska hår. Oavsett om ditt hår är avslappnad eller naturliga, finns det flera frisyrer som du kan göra hemma med den platta järnet.

Rak

Om ditt hår är av medellängd, är en av de enklaste frisyr skapa med platt järn raka, släta utseende. Bör du först noggrant kamma och detangle håret, särskilt om ditt hår är naturligt. Med hjälp av klipp, separera håret i små sektioner och långsamt och stadigt järn varje avsnitt från roten i en nedåtgående rörelse, gradvis släppa trycket som du når slutet. När alla håret har platt-strukna, kamma igenom svalna. Flera afro-amerikanska kändisar har slitna denna stil, inklusive Beyonce Knowles och Tyra Banks.

Hoprullade

Även om det platt järnet är vanligt förekommande att räta afroamerikanska hår, kan det också användas att skapa lockiga frisyrer. Du kan skapa vågigt, lätt böjda ändar eller fransar eller spegelvänd ändar. För att göra detta med den platta järnet, grepp håret roten och sedan vrida det platt järnet ner så att baksidan, snarare än sidan, platt järn är mot huvudet. Dra håret upp i luften och lätt Vrid ändarna under. Om du vill vända ändar, vrid ändarna utåt istället.

Faux Hawk

Om du har en kort, skiktad frisyr, är platt järn det bästa sättet att skapa en faux hawk, den mer konservativa versionen av en mohawk. Män och kvinnor bär den faux hawk och för afro-amerikanska hår, det kräver en platt järn och hårspray. Det är enklast att skapa frisyren om roten av håret inte är helt rak, som starkare rötter hjälper hålla stilen på plats. Freshly avslappnad hår kanske inte stark nog att hålla stilen. Skapa stilen, börja i mitten av huvudet och kamma hår från toppen av huvudet mot ansiktet. Ta tag i sektioner av hår som kommer att vara en del av den faux hawk och fast järn den i en framåt och uppåtgående rörelse. Framsidan av faux hawk kan stå upp eller kan falla framåt, beroende på hur platt eller taggiga du göra faux hawk.

Spikar

För att skapa en spetsiga look, dela upp håret i små sektioner, grepp i roten på håret och dra uppåt. Rotera det platt järnet något när du når slutet av ett avsnitt så att spikar inte står rakt upp. Ska du gå i olika riktningar för att göra frisyren mjukare spikar. Lämnar håret på baksidan av huvudet ligger platt eller lägga till ljus lockar med en liten locktång. Skådespelerskan Halle Berry bar flera härledningar av denna stil tidigt i sin karriär.

Överväganden

Den platt järn du använder ska ha keramiska plattor och annars vara lämpad för din hårtyp--naturliga eller avslappnad. Exempelvis används strykjärn med tänder bäst på naturliga, tjocka hår eftersom de kan också detangle håret. Behandla ditt hår med en inpackning eller en leave-in balsam att minimera värmeskador och kontrollera att ditt hår är helt torr innan styling. Även göra inte flatiron samma avsnitt av hår mer än två gånger. Kom ihåg att om ditt hår är skadad eller är utsatta för skador, tillämpar trycket och intensiv värme av ett strykjärn kan i slutändan leda till gallring, brott och kluvna hårtoppar.