mynewspapers.net

Sorterna av körsbärsträd

Sorterna av körsbärsträd


De två grundläggande typerna av körsbär är sötkörsbär (lämplig för att ätas direkt från trädet) och surkörsbär (vanligen används i bakning, såsom körsbärspaj). Körsbär mognar tidigt; de flesta är redo för skörd i slutet av våren. I allmänhet de flesta sötkörsbär behöver en pollinizer de flesta sorter av surkörsbär är self-givande (dvs inte kräver en pollinizer). Årlig beskärning av körsbärsträdet kommer att upprätthålla god hälsa. Körsbär bör alltid plockas mogen eftersom de inte mogna väl efter plockning.

"Kejsaren Francis"

Sorterna av körsbärsträd


"Kejsaren Francis" olika sweet cherry är ett vitt eller gult fruktkött körsbär, lämpliga för användning som färsk frukt. Det är den viktigaste sorten som används i östra USA för saltning, ofta behandlas i maraschino körsbär. "Kejsaren Francis" är känd som en god kvalitet, härdig, produktiva frukt med en fast struktur.

"Ulster"

Sorterna av körsbärsträd


En annan sweet cherry, "Ulster" sorten är nästan svart färg; en medium-hardy, fast frukt som växer i popularitet för kommersiellt bruk på grund av rapporter om god kvalitet avkastning i många växande områden. Det är måttligt resistent mot regn sprickbildning, som orsakas av absorption av regnvatten eller dagg genom huden av frukt, till slut leder till det spricker öppen.

'Sunburst'

Sorterna av körsbärsträd


En annan sort av sweet cherry, 'Sunburst' är en self-fertile frukt som är lämplig för områden med dålig pollinering. Det släpptes av jordbruk Canade forskningsstationen i British Columbia 1983. En Mellansäsong, mörkt färgade frukt, det är en stor körsbär med en imponerande avkastning och hög motståndskraft mot regn sprickbildning. Ringröta, kan dock vara ett problem på grund av problem med oversetting och frukt kluster på trädet. Detta kan påverka storlek och kvalitet av frukt.

"Svenska Morello"Den "engelska Morello" är en syrlig mängd körsbär som producerar en mörkt färgade juice och är känt för att vara perfekt för paj att göra. Den producerar medellång medelstora frukt som är delvis fast med rödaktig-svart hud. Den 'Engelska Morello' cherry är allmänt används kommersiellt, för juice och i kosmetiska färgämnen.

"Montmorency"

Sorterna av körsbärsträd


"Montmorency" är den mest populära sorten av surkörsbär, utgör 96% av syrlig körsbär produktion som vanligen används för fyllningar paj och pålägg. Det har en tydlig juice och är en produktiv växt, trots dess blomknoppar som är känsliga för vårfrost.