mynewspapers.net

Sorg rådgivning teknikerArbeta genom förlusten av en älskad är en pågående process snarare än en serie av snabba steg. Sorg specialister förlitar sig på särskilda taktik att vägleda sörjande genom sina mörkaste säsonger. De fokuserar på validering och kvalitetssäkring att efterlevande känslor är normala, som utgör kärnan i healing, enligt online sorg rådgivning Resource Guide utgiven av New York's Office of Mental Health.

Upplevelser

Erfarenheter lever på, även efter döden. En sorg rådgivare uppmuntrar en klient att se över minnen kring den person som dog. Denna teknik omfattar skriver om eller diskutera högt humoristiska incidenter, egenskaper som gjort älskade så speciell och händelser som var viktiga för både avliden och överlevandearna. Rådgivaren uppmuntrar också en överlevande komma ihåg glädjen och kamper i förhållandet. Som erinrar om din älskade en är enkelt njutningar--som favoriträtter, idrottslag eller semester traditioner--främjar läkning, särskilt när inspelad för andra familjemedlemmar. Dessa tekniker stärka banden med den person som dog.

Ritualer

Ritualer ge symboliska anslutningar till förlorade nära och kära, säger New York's online sorg rådgivning Resource Guide. Till exempel, kan en kvinna förbereda sin moders tranbär favoriträtt under helgdagar att hylla sitt minne. Eller, en familj firar en kär vän en födelsedag eller död att erkänna obligationen som återstår. Andra helande ritualer inkluderar skriva ett brev av tack eller förlåtelse till den person som dog. Plantera träd och placera blommor på gravplatser tjänar också som viktiga ritualer. En annan teknik är att besöka ett minnesmärke som ger identitet till en avliden person, som ett krig eller AIDS monument. Sortering igenom tillhörigheter fungerar som en viktig rit eftersom det markerar en övergång i sorg, särskilt när personliga tillhörigheter har stått orörd i ett tag.

Kryssrutan minnet

Ett minne om du är en skokartong eller någon dekorativa kärl med en kär vän sina minnen. Artiklarna kan innehålla fotografier, ritningar, kläder eller utmärkelser. Familjer samarbeta för att måla eller pryder utsidan av boxen. Överlevande lägga till sina egna brev, dikter och teckningar så att innehållet i rutan minne berätta historien om den älskade sin existens. Sorg minne lådor är särskilt effektiv med barn som sörjer förlusten av ett syskon eller en förälder, enligt ambassadrådet Jane Vair Bissler i sin online artikel "rådgivning för förlust: sorg och förlust rådgivning."