mynewspapers.net

Söndagsskolan lektioner för förskolebarnUndervisande en förskola söndag skolklass är ett stort projekt. Förskolebarn är ofta rastlös och har kort uppmärksamhet spännvidd. Därför är det bäst att hålla lektioner kort och relevanta för deras lärande nivå. Lektionerna bör inte vara längre än fem till 10 minuter. Lägg i ett hantverk att förstärka lektionen.

Jesu lära

Jesu lära är begrepp som förskolebarn kan förstå på en enkel nivå. Tala om förskolebarn om vad Jesus lärde anger en grund för resten av sina bibliska upplevelser och lärande. Du kan lära lektioner om saligprisningarna, liknelser, Jesu liv och vad Kristus lärt om barn. Förskolebarn älskar färg sidor, så en enkel färg sida är ofta tillräckligt hantverk att behålla deras uppmärksamhet under lektionen eller efteråt.

Skapandet

Skapandet är ett perfekt ämne för förskolebarn. Förskolebarn som förhandlingen om djur och om hur Gud skapade världen. Lärdomen av skapelsen är mycket enkel och förskolebarn kan förstå allt om den. Kan du prata om den hela skapelsen i en vecka, eller du kan sträcka lektionen under sju veckor. Göra ett hantverk med varje veckas lektion, till exempel en färgning sida med djur på dag sex, eller moln från bomullstussar för dagen Gud gjorde himlen.

Bibelns berättelser

Bibelns berättelser undervisade barn är krampa lektioner av kristendomen. Dessa berättelser undervisas mer än någon andra lektioner eftersom de är enkla att sammanfatta och barn kan förstå sina poäng. Barn prestera bättre med konkreta berättelser och idéer än med abstrakta ettor. Varje vecka går över en annan lektion, en Daniel i lejonets kula, Kain och Abel, Joseph, Moses, Joshua och Kaleb, Paul och Silas, eller David och Goliat.

Lär dig mer om Gud

Förskolebarn kan också förstå lektioner om Gud själv. Välj enkla lektioner för att hjälpa barn lära sig om hans karaktär. Använda lektioner som "Gud vet allt," "Gud älskar alla," "Jesus är enda vägen till himlen," "Gud ger" eller "Gud är överallt." Illustrera punkten med böcker och faktiska verser av skriften. Lära barnen bibelverser med finger lekar, sång och upprepning. Detta hjälper dem minns lektionen hela veckan.