mynewspapers.net

Söndagsskolan aktiviteter på olydnad

Söndagsskolan aktiviteter på olydnad


Bibeln innehåller många historier om konsekvenserna av olydnad. Söndagsskolan lärare kunde dra av dessa historier eller använder mer moderna berättelser och relatera dem till Bibelns sanningar. Båda alternativen ger ett stort urval av potentiella lektioner som kan kopplas ihop med aktiviteter som förstärker principerna för lektionen.

Tidiga olydnad

De första 11 kapitlen i Genesis inkluderar flera välkända berättelser av olydnad. Söndagsskolan lärare kan berätta historien om Adam och Eva, Kain och Abel, Noah och arken eller Babels torn som exempel på olydnad av människan. Verksamhet kan omfatta dockteater för dessa berättelser eller färgämnen sidor som illustrerar dessa berättelser. Ytterligare aktiviteter är att göra en ark av hantverk pinnar med små papper djur eller skapa en lång Babels marshmallows och jordnötssmör.

Sodom och Gomorah

Med historien om Sodom och Gomorra, kan Söndagsskolan lärare använda flera aktiviteter för berättelsen. Ögonbindel studenterna och låt dem försöka hitta massvis dörren efter att vara förblindade av änglar i första Mosebok 19:11. För att skapa lots hustru, hot lim bomullsrondeller runt en trä eller plast klädnypa och glida en 3-tums bit piprensare inne i klädnypa ögat för armar. Limma fast en liten bomullstuss till toppen av klädnypa. Få den bomull och piprensare fuktig och rulla i grova havet eller Vagga salt och låt det torka. (

Tio Guds bud

Efter rädda israeliterna från Egypten, gav Gud mannen lagar att leva av. Under Moses' frånvaro, Israelits gjorde en gyllene kalv och dyrkade den, inte lyda först av de tio budorden. (Andra Mosebok 31:18-32:19) Har varje barn skapa en personlig uppsättning tablet bud. Ett alternativ använder tunga kartong för att skära ut två tablett former ungefär storleken på papper. Täcka tabletterna med craft papper och skriv fem budorden på varje tablett. Studenter kan du också skapa rullar för de tio budorden.

Jesus betalar syndens straff

Jesus tog olydnad av alla mänsklighetens på sig och dog för att ta bort synden straffet för troende. Söndagsskolan lärare kan börja förklara hur straffet för människans olydnad betalades börjar med Romarbrevet 3:23--"för alla har syndat. vi alla når inte Guds härliga standard." Har eleverna rita en slingrande väg från trädgården till korset och inkluderar alla skriften referenser från romarna vägen till frälsning. Dessa inkluderar Romarbrevet 3:23, Romarbrevet 3:10-18, Romarbrevet 6:23, Romarbrevet 5:8, Romarbrevet 10:9, Romarbrevet 10:13, romarna 5:1, Romarbrevet 8:1 och Romarbrevet 8:38-39. Alternativt, studenter vik fem ark 4,25 av 5.5-tums papper på mitten och häfta i vikningen. De skapar sina personliga bevittna bok genom att skriva ut varje skriften på en annan sida.