mynewspapers.net

Söndag skola objekt lektioner för barn

Söndag skola objekt lektioner för barn


Använda vanliga eller ovanliga objekt för att lära barnen en Bibelns sanning. Objektet lektioner är korta samtal som använder en specifik artikel för att visa en lektion idé. Objekt för objekt samtal är runt och oftast gratis. Vissa barn ledare också välja att ge varje barn ett objekt för att hjälpa honom komma ihåg föremål lektion.

Guds särskilda ficklampa

Söndag skola objekt lektioner för barn


Samla en röntgen och två eller flera typer av ficklampor. Har ett barn steg framåt. Lyser en ficklampa på hennes mage. Säger, "Låt oss se om Amy har alla synder gömd inuti." Flytta ficklampan till barnets huvud, öron, händer och ben. Säga, "jag inte ser någon synder på Amy. Låt oss prova detta på Zach." Upprepa med flera barn. Slutligen Visa en röntgenbild. Berätta för barnen en röntgen visar vad är inom oss. Låt barnen inspektera röntgen och berätta vad de ser, som bör vara ett huvud, händer, fötter eller andra ben. Hålla upp en bibel (New International Version) slog till Ordspråksboken 20:7 (NIV) och läste versen till barnen. Säger: "Gud är kunna se vad som finns av oss, även saker vi tror inte att någon vet. När vi syndar (gör något fel), Gud ser som dolda inom oss med sin speciella lampan. "

Intrasslad i synd

Tillhandahålla rullar toalettpapper. Ring två barn att stå bredvid dig. Linda toalettpapper löst runt de två barnen att trassla in dem. Säga, "Jag skulle har du tävlar här till att stolen, men vi kan inte ha en tävling om du är alla trassla in. Vad är det på dig? Bibeln säger i Hebreerbrevet 12:1 att vi ska köra loppet mot himlen, men vi först behöva kasta bort allt som trasslar in oss. Bibeln säger att synd förvecklar oss." Låt barnen ta bort toalettpapper. Låt tävlingen kommer att äga rum. Påminna barnen att synden förvecklar alla och att de måste bli av med sina synder för att kunna köra tävlingen till himlen.

Gud använder människor att hjälpa

Visa barnen minst en fågelbordet. Fråga hur bra det får dem att känna för att se en fågel äter från mataren, särskilt på vintern när maten är knappa på marken. Läs Luk 12:24 högt. Säg, "Gud gillar det när vi hjälper sina skapelser. Gud använder oss för att ta hand om fåglar och andra djur." Visa några burkar av mat. Säg, "Gud också använder oss för att ta hand om andra människor. Hur kan vi göra till att andra har tillräckligt att äta? Gud är glad när vi låta honom använda oss för att hjälpa andra."

Guds kärlek för evigt

Ge barn bitar av olika längder av rep. Har varje en show var hennes repet börjar och slutar. Ge några barn metall fälgar. Har dessa barn Visa där deras hoops börja och slut. Förklara att cirkel formen inte slutar. Har äldre barn turas om att läsa högt, den sista meningen i varje vers i Psalm 136. Säger, "Är för evigt som cirkel hoops som aldrig tar slut".