mynewspapers.net

Söndag Bibeln skolans verksamhet & spelUndervisning Söndagsskolan är givande, men det har definitivt sina utmaningar. Om du inte använder en uppsättning läroplan i klassrummet söndagsskolan, är det upp till dig att utveckla söndag Bibeln skolans verksamhet och spel. När du planerar dessa aktiviteter och spel, måste stämma med Bibeln passager studerade i den vanliga gudstjänsten.

Sederen middag och nattvarden

Påsken är en stor möjlighet att införa Söndagsskolan studenter till delarna av Jesu sista måltid, oavsett om din kyrka har heliga nattvarden under tjänsten eller inte. Under lektionen, förklara att nattvarden ägde rum under påsk och låt barnen vet varför detta tillfälle var viktigt att Jesus och den judiska gemenskapen. Sedan ge varje barn en platta av traditionell mat serveras under påsk och symboliken bakom varje mat objekt. Ge dem alkoholfritt vin eller saft. Efter att barnen äter deras Seder middag, berätta för barnen om de händelser som följde Jesus sista måltiden och vikten av att komma ihåg detta tillfälle.

Bibeln samlarkort

Använda Bibeln samlarkort för att förstärka vad eleverna lärt sig om specifika Bibeln tecken under Söndagsskolan. Ebibleteacher.com rekommenderar att du använder individuella samlarkort som flash-kort för att hjälpa barn att memorera siffror i Bibeln. Du kan använda flera samlarkort för att skapa tidslinjer under Söndagsskolan eller till gruppen tecken i specifika kategorier, som profeterna och apostlarna, för granskning. Om du gör samlarkort på endast en sida av papper, kan du också göra en memorering spel. Dessutom kan du ge varje elev en plast förvaring sida används för att samla baseball-kort och använda korten som tokens eller priser för deras deltagande. Exempelvis ger en söndag elev en trading card varje gång han kommer till Söndagsskolan. Sedan, när sin lagring sida full av kort, han tjänar något från en prisrutan. Denna användning av samlarkort kan motivera eleverna att undersöka sina kort, delta under klass och lära sig att utbyta objekt ganska med andra.

Minne vers basket

Hjälpa din Söndagsskolan eleverna lära sig Bibeln vers med en inomhus basket. Efter upprepande minne versen flera gånger, dela upp barnen i två olika grupper och ha dem radas upp på en "fri-kasta" linje. Målet med spelet är att vinna poäng, och laget med flest segrar. För att vinna en punkt, måste en student först recitera versen minne korrekt. Om hon gör så framgångsrikt, har hon en chans att prova att göra en korg från fri - kasta linje. Om barnet inte recitera versen korrekt, måste hon dock återvända till slutet av raden. Gå igenom varje rad två till tre gånger, beroende på hur många studenter har du, att ge grupperna många chanser att få poäng.