mynewspapers.net

Sommarblommor som är lila & blå

Sommarblommor som är lila & blå


Sommarblommor blomma i en mosaik av färger och skuggor, inklusive lila och blått. Periwinkle, kobolt, cerulean, violett och indigo blommor lägga stänk av färg till sommaren trädgårdar och arrangemang. Oavsett om du plantera dessa sommarblommor i din trädgård eller välja dem för en bukett, lägga blå och lila blommor kontrast, djup och textur oavsett var du placerar dem.

Delphinium

Sommarblommor som är lila & blå


Delphinium spänner i färg, med många nyanser av ljus till djupt blå och lila samt vit och rosa. Det är lång, så när plantera det i trädgården ligger det bakom andra blommor. Delphinium lägger höjd till buketter och skapar fantastiska hörnstenarna. Med dess pulserande blå nyans kontrasterar delphinium vackert mot orange vallmo och röd Dahlia.

Lisianthus

Sommarblommor som är lila & blå


Lisianthus, kallas även Texas bluebell eller prairie gentiana, är en populär snittblomma och en florist favorit men det gör också bra i trädgården, blommar hela sommaren. Dess palett varierar från vitt och rosa till violetta blå och lila. Lisianthus' tillgänglighet i blomsteraffärer gör det till ett perfekt val för snittblomma buketter eller arrangemang. Knopparna på en lisianthus blomma är lång och elegant, lägga intresse till buketter när den placeras med blomma huvuden. Lisianthus kan också hittas i brokiga former, inbegripet vit med rosa-kantade kronblad och lila fläckar med vit.

Söt ärtSöt ärt är en produktiv sommar blomma, blommar ofta fram till hösten. Sina känsliga kronblad kommer i många färger som lila, indigo och även marinblå. Söt ärt har en söt doft vilket gör det ett välkommet tillskott till varje bukett. Om du planterar den i din trädgård, som en vinstock behöver det något att klättra som ett staket, ett räcke eller en spaljé. Söt ärt är lätt används som en bröllop blomma. På grund av dess korta stjälkar när klippt av vinstockar är det bäst för små buketter eller lågt bord arrangemang.

Allium

Sommarblommor som är lila & blå


Allium är en del av familjen lök och kan ge en svag till stark lök doft. Globe formen gör det ett intressant blickfång i trädgården. Medan det kommer att lägga intresse till en bukett, ta dess doft i beaktande. Försök fanersvarvning det med en starkare doftande blomma som en Lilja att maskera doften. Allium finns i olika nyanser av lila och vita och används ofta som en kantlinje växt i trädgården.