mynewspapers.net

Sommar OS evenemang

Sommar OS evenemang


Olympiska sommarspelen är ett internationellt sportevenemang hölls vart fjärde år. OS arrangerades första 776 f.Kr., för en dag, och med rinnande och Ridsport händelser. De moderna olympiska spelen datum till 1896. Olympiska sommarspelen i London 2012 kommer att innehålla 26 händelser: triathlon, rodd, segling, skytte, bågskytte, judo, modern femkamp, kanot/kajak, simning och dykning, friidrott, Ridsport, gymnastik, taekwondo, tennis, brottning, boxning, bordtennis, handboll, landhockey, tyngdlyftning, badminton, fotboll, basket, volleyboll, cykling och fäktning.

Friidrott

Friidrott, officiellt känd som friidrott, har varit del av de olympiska spelen sedan början. Kvinnor deltog från och med 1928. Det finns 46 händelser, från att köra till kasta till hoppning. Rinnande avstånd sträcker sig från 100 meter till 50 kilometer och de flesta evenemang hålls i den olympiska stadionen. Höjdhopp, stavhopp, längdhopp och tresteg testa idrottare styrka och snabbhet. De kasta händelserna är kulstötning, diskuskastning, spjutkastning och hammare. Det finns också kombinerade händelser, Tiokamp för män och sjukamp för kvinnor, där konkurrenter få poäng i kör, hoppa och kasta discipliner.

Simning och dykning

Simning och dykning, officiellt känd som simsport, består av fyra evenemang: simning, synkroniserad simning, dykning och vattenpolo. Simma i tidiga olympiska spelen ägde rum i öppet vatten. en pool användes första gången år 1908. Simmare tävlar i frisim, ryggsim, bröstsim och fjäril. Dykning inkluderar konkurrens i fast plattform och språngbräda. Synkroniserad simning, som vunnit medalj status i OS 1984, bedöms på tekniska meriter och konstnärliga tolkning.

Lagsporter

Volleyboll infördes i olympiska spelen 1964 och har traditionellt dominerats av Brasilien, Italien och Ryssland. Beachvolley är dess syster händelse, spelade på en utomhus sand domstol sedan debuten i 1996 spel. Basket har konkurrens för män och kvinnor. Handboll, kombinerar olika delar av fotboll och basket, hålls för män och kvinnor. Fotboll, även känd som fotboll, har haft mäns olympisk tävling sedan 1908; women's soccer infördes 1996.

Racket sport

Tennis, bordtennis och badminton spelas i de olympiska spelen. Tennis var en händelse i de första moderna spelen 1896, men tappade 1922 på grund av amatörism frågor. Det gick tillbaka i 1988 spel. London tennis evenemang kommer att hållas i Wimbledon, platsen för den berömda årliga Grand Slam tennisturneringen. Table tennis in OS 1988, och badminton blev en medalj sport 1992.

Kombinationen händelser

Modern femkamp, infördes i olympiska spelen 1912, kombinerar fem händelser; bad, fäktning, ridning och kombinerade löpning/skytte. Triathlon lades till OS år 2000 och består av, i ordning, 1 500 meter simma i öppet vatten, 40 kilometer långa cykelloppet och 10 kilometer kör.

Inomhus evenemang

Brottning var en händelse i den inledande 1896 OS, men kvinnors brottning lades inte fram till 2004. Artistisk gymnastik också var en del av de första moderna olympiska spelen, och fortsätter att vara bland de mest populära evenemangen. Män tävlar i golvet, kappa häst, valv, ringar, barr och hög bar. Kvinnor tar del i barr, valv, skoparmen och golvet. Endast för kvinnor rytmisk gymnastik, infördes 1984, är en blandning av gymnastik och dans där konkurrenter använder rep, hoops, bollar, klubbor eller band till musik.